![]() |
düz mantık x=y y=z ise x=z mantığı, misal: uçak uçar, kuş da uçar o zaman uçak kuştur bir cümlenin önerdiğinin dışındaki bağıntıları algılayamamak bodozlama bir olay hakkında fikir yürütmek. felsefe hocam düz mantık diye birşeyin olmadığını savunurdu... ilkokul mantığı olarak da tabir edilir. kimi zaman çok işe yarar, kimi zaman da yanlış sonuca götürür. bir problemi etkileyen çok sayıda parametre varsa düz mantık yürütmek kişiyi gerçek sonuçtan uzaklaştırır. kimi zaman da düz mantık yürütülmüş bir hadisede mantık aramamak gerekir eğlenmek için yapılmış olabilir: eğlenceli bir örneği için not: aman ayar diye algılanmasın. güzel bir örnekti, hoşumuza gitti, link veriverdik. chelsea galatasaraya 5 attı.beşiktaş da chelsea ye 2 attığına göre beşiktaş galatasarayı 7-0 yener galatasaray süper kupayı aldı, fener galatasaray'ı yendi. demekki fener avrupa'nın en büyüğü. izmirli punk rock grubu. bir aptala asik oldum aptal gibi asik oldum keske asik olmasaydim telefonunu sormasaydim o aksam aradim konustum ertesi günde bulustum seni çok seviyorum dedim siktiri çekti göt olmusum böyle olmayacak baktim delirdim balkondan sarktim zemin kat olmasina ragmen büyük tehlike atlattim diger gün erkenden kalktim remziye seni anlattim remziyle çikiyormussunuz apar topar ordan kaçtim bide evde olaylar var zaten hiç bitmez olaylar bu siralar tüm dostlarim beni ibne saniyorlar gene evde olaylar var bitmek bilmiyor olaylar çevremdeki tüm insanlar beni ibne saniyorlar gibi şarkılara sahip benim memleketimden sevdiğim bir punk grubu. geyik işte komik çocuklar.. ha bide kevaşe diye bi şarkıları var o da böyle.. biz erkeklerin genelde kullandığı mantıktır. kız * severse yüz verir, vermiyorsa* sevmiyor demektir. yada hayırın tek bir anlamı vardır o da hayırdır. gerçi yavaş yavaş vazgeçiyoruz sanırım bundan. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:44 PM. |