![]() |
dominant hakim,başta gelen. herhangi gamın 5. derecesine denir. mesela la minör ün dominantı mi majördür. ayrıca bir minör gamın dominantı herzaman majördür. minör olamaz. alleller arasında kendini fenotipte gösterebilen gene dominant gen denir. xy kromozmlarından herhangi birinin daha baskın gelerek o kromozoma adını vermesidir. sözlük hadisesini* ilk duyduğum zamanlar arkadaşımın bana anlatmak için verdiği örnek kelime.. niye bunu seçmişti, bilmiyorum.. - her şey hakkında bilgi var.. ayrıca komik de bir yer.. - ee, nasıl bir yer yani ? - ya bi kelime yazıyosun, onun hakkında bilgi, yorum falan çıkıyor.. - nasıl ? - diyelim dominant yazıyosun.. kelimenin manası çıkıyor. bunun yanında mesela zeyno günenç in çocuklar duymasın da oynadığı karakter, gibi şeyler de çıkıyor.. zeyno gönenç e bakınız veriyosun yazarken, o bakınız a tıklayınca zeyno günenç e gidiyosun.. onun hakkında yazılanlar, şu filmde oynadı, okan bayülgen in karısıydı falan vs.. konudan konuya atlama şansın var yani.. hehe.. güzel bir yer.. - anladım.. iyiymiş.. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:02 AM. |