Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   darth vader (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/192706-darth-vader.html)

bluemoon24 13-01-2009 04:38 PM

darth vader

en başta anakin skywalker olarak karşımıza çıkan ve jedi olmayı düşleyen sevimli bir velettir. o zamanlar henüz bir köledir lakin güç onda fazlasıyla mevcuttur. fakat içinde öfkesinden kaynaklanan bir uğursuzluk da barındırır.

gel zaman git zaman, anakin içindeki karanlık tarafa yenik düşer ve imparator palpatine'in bomba adamı olur. geçirdiği talihsiz badire neticesinde yarı insan yarı mekanik vücuduyla ve suratındaki soluk maskesiyle darth vader olarak anılır ve star wars aleminde yusuf yusuf ikilemesinin ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

luke... i'm your father

adam çürümüş gitmiş hışır hışır ses çıkarıyor. intergalactic grip de yapamasa olayı kalmayacak. hepsi o amidala olucak hatunun yüzünden.

kötü değildir, hırslıdır, ölmeden önce imana gelir zaten kendisi.

bkz. black lord)

one day i will be the most powerful jedi ever. diyerek hırs yapıp dağları delen kötü adam.

pelerini çok güzel toz alan bu yüzden 1 parmak kalınlığında tozlu pelerinle dolaşan karizmatik kötü adam

ben bunun kısa pantalonlu hallerini bilirim

bkz. anakin skywalker)

join me and together we will rule the galaxy as father and son..

star wars in 4. ve 5. bölümleri sinemalarda yayınlanırkene herkesi kendinden nefret ettirmiş bir karakterdi. ancak 6. bölümde ünlü baba-oğul diyaloğundan sonra daha bir sevilmiş ve hatta herkes luke skywalker hastasıyken birdenbire darth vader taraftarları çoğlamaya başlamıştır. şimdi ise en karizmatik ve en çok sevilen karakter haline gelmiştir.

james earl jones tarafından ilk filmlerde seslendirilen nam-ı diğer anakin skywalker.

darth vaderı darth vader yapan kişi james earl jonesdur kanımca. yoksa dikkat ediniz pek bi oyunculuk yapılamaz darth vader karakterinde, mimik yoktur, beden dili deseniz o kalın kıyafetin kocaman pelerinin altında nereye kadardır. afedersiniz kütük gibi bir kişidir darth vader. ona tüm karizmasını veren sesidir. merak edenler, ikna olmayanlar eski star wars serilerini sesi kapatıp izlesinlerdir. göreceksiniz ki konu darth vader olduğunda heyecan yaratan tek olay grab hareketidir. zira dublörün boy farkı çok belli olmasın diye vaderın boydan posdan komple gözüktüğü dövüş sahneleri bile minimumda kullanılmıştır.

orta okuldan beri kendisine karşı bir sempati besler kalıbına, delikanlılığına, raconuna hasta olmuşumdur. hırkk tısssss, hırk tıssssss şeklinde olan ses tonuyla beni o zamanlar kendisine hayran bırakmış, rüyalarımın erkeki olmuştur. kendisiyle isterim bir romantik akşam yemeği yiyeyim, boğazda bir rakı-balık sefası yapayım, tophanede nargile tüttüreyim, nevizadede birer bira içeyim.

-join me dedin de ben mi itiraz ettim be gülüm?

Kaynak: İtüSözlük

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:19 PM.