![]() |
can bedenden çıkmayınca 1989 yılında çıkan darısı başınıza isimli albümün 6. şarkısı. daha sonra 1999 yılında mançoloji albümünde yeni ve arabesk kokan versiyonu yapılmıştır. ilk versiyonda ise daha çok klavyeler ve drum machine göze çarpar. hem sözü hem müziğiyle öne çıkan barış manço şarkılarından birisidir. duyguları doruk noktasına çıkaran, önemli şarkılardan biri.. kara haber tez duyulur unutsun beni demişsin bende kalan resimleri mektupları istemişsin üzülme sevdiceğimbir daha çıkmam karşına sana son kez yazıyorum hatıralar yeter bana unutma ki dünya faniveren allah alır canı ben nasıl unuturum senican bedenden çıkmayınca kurumuş bir çiçek buldum mektupların arasında bir tek onu saklıyorumonu da çok görme bana aşkların en güzelini yaşamıştık yıllarca bütün hüzünlü şarkılar hatırlatır seni bana kırıldı kanadım kolum ne yerim var ne yurdum gurbet ele düştüm yolum yuvasız kuşlar misali selvi boylum senin için katlanırım bu yazgıya böyle yazmışsa yaradan kara toprak yeter bana.. azerbaycan'lı pop müzik sanatçısı metanet isgenderli'nin de düzenleyip yorumladığı barış manço şarkısı. isgenderli'nin yorumunda azericeden ziyade türkçe söylenmeye çalışılmış ama arada bazı kelimelerin azericeye kaçması biraz komikleştirmiş durumu. yine de güzel bir denem olmuş. aynı şarkıcının ben bilirim'i coverladığını da belirtelim Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:46 AM. |