![]() |
aslan - 2 * en asil duyguların hayvanıdır. ormanların kralıdır. galatasarayımızın amblemidir. * mevlana'nın "arslana yiğitlik taslamak aptallık olur." dediği hayvan. tabi o zamanlar cimbom falan yokmuş gaza gelmeyelim hani. * zaman zaman sirklerde ölümlere sebebiyet veren kral. http://www.youtube.com/watch?v=xqSLWMnc8-c + * yahu bunun doğrusu arslan değil mi?ben mi yanlış biliyorum... +bir günde ortalama 23 saat uyur 1 saat beslenir çiftleşme mevsiminde 22 saat çiftleşir 1 saat uyur 1 saat de beslenir. en doğrusunu allah bilir. * Aynı zamanda bir takımyıldızdır. Bilinen ismiyle Leo. Ocak - Temmuz arası adını aldığı varlığa en çok benzeyen takımyıldız olarak kabul edilir. Mitoloji'de herkül'ün kurbanlarından biridir.En parlak yıldızları Regulus,Algieba ve denebola'dır.Chertan,Zosma ve Rasalas diğer yıldızlarıdır. * Ormanda yaşayan bir hayvan türüdür. Ormanların kralı olduğuna inanılır. Azericede aslan, Türkmencede arıslan, Kazan Tatarcasında arslan, Başkurtçada arslan, Nogaycada, arıslan, Kırgızcada arstan, Kazakçada arıstan olarak kullanılır. Altay Türkleri arsıl biçimini de kullanır. Eski Türkçede ve Orta Türkçede arslan biçiminde kullanılmıştır. Kâşgarlı Mahmud, arsıl kelimesinin kestane rengi, kumral olarak kullanıldığını söyler. arsıl + -an'daki -an eki de eski ve yeni diyalektlerde yaygın olan bir küçültme ekidir. Türkçe arslan'ın sonundaki ekin 'yırtıcı hayvan' anlamına gelen "an" sözünden geldiğini * hayvanlar alemindeki en asil hayvandır, çokta gururludur. ayrıcada benim burcumdur. * türkiye'deki yaygın soyadlardandır. * the chronicles of narnia'da * ki aslan karakterinin de adıdır. * en büyük rakibi leopardır. * Hayvanlar bir gün kim daha çok çocuk doğurabilir diye çekişmeye başlarlar. Hep birlikte dişi aslana gidip danışırlar. "Sen kaç çocuk doğurabiliyorsun?" diye sormuşlar aslana. "Bir." diye yanıtlar dişi aslan. "Fakat ben aslan doğururum." DERSIMIZ NITELIK, NICELIKTEN ÖNEMLIDIR... * Aslanın biri, bir koyunu yanına çağırır ve nefesinin kokup kokmadığını sorar. Evet! ? Diye yanıtlar koyun. Aslan bu yanıta kızar ve koyunu oracıkta parçalar. Daha sonra kurda seslenip yanına çağırır, ona da aynı soruyu sorar. Hayır! ? Diye yanıtlar kurt korkudan. Ancak o da yalancılık yaptığı için aslanın öfkesinden kurtulamaz. Sıra tilkiye gelmiştir. Aynı soruyu tilkiye de sorar. Tilkinin yanıtı böyle olur Üzgünüm, üşütmüşüm biraz, o yüzden burnum koku almıyor! DERSIMIZ AKILLI KIŞI TEHLIKELI DURUMLARDA KONUŞMAZ... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:49 PM. |