Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   anatomi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/180072-anatomi.html)

bluemoon24 12-01-2009 09:23 AM

anatomi
 
* biçim bilim denir



* yaşayış tarzı.



* "kızla ders çalıştık" cümlesinin hemen ardından yapıştırdığı "anatomimi çalıştınız abi" cevabı sebebiyele hiç sevmediğim eski ve yawşak ev arkadaşımı hatırlatır bana



* ayberk kurt ve asistan murat abiden başka işe yarar adam bulunmayan, uludağ üniversitesi tıp fakültesi anabilim dallarından biri.



* kesmek anlamındaki yunanca sözcükten türetilmiş, canlıların temel yapısını ve organlarını inceleyen bilim.



* ölüme bi o kadar yakın olma hissi,şizofren olma sebebi veren,kanımı donduran bir film.



* milletin kendisinden babatomi aldığı ders



* "anaaa!!! tommy gelmiş!!" şeklinde söyleyince insanın espri yaptığını sanmasına yol açan ders."allah yaratırken isim mi koymuş ki bunlara" fikrini savunduğum halde biriktirdiğim konuları kapatmak için delirme aşamasına geldiğim ders.başımın belası olmakta ısrarlı olan ders...adı üzerinde "ders" bunun iyisi mi var allasen?!



* beden yapisina verilen ad,ayrıca tıp fakültelerinin en illet derslerinden biridir,hele birde laboratuvar sınavı var ki hiç çekilmez.



* resim ve heykel de vücut yapısına denir.



* bu dersteki başarınız götünüz ile sandalyeniz arasındaki ilişkinin derinliğiyle yakından ilişkilidir.



* canlı bünyesindeki kabloları -damar sinir vs- ve o kabloların bağlı oldukları hedeleri -organlar- makroskobik olarak inceleyen bilim dalı.



* lat. "ana" içinde, içinden "tome" de kesmek anlamına gelir. yani "içinden kesmek" gibi bir şey oluyor. her tıp fakültesi öğrencisinin korkulu rüyalarından biri. insan anatomisinin öğrenmesi ne kadar da zormuş. bir de kadavra gibi bir dert tabii.



* tıp fakültesi ogrencilerinin nefret ettigi bir derstir.



* anatomi terimleri için:



http://tdkterim.gov.tr/te...l=Anatomi%20Terimleri%20S



* inası şizofren eden derstir.







nasıl mı?







üst ekstremiteden başlarsınız bu derse. öğrendikçe gözünüzün önünde bir kol oluşur. asla gitmez oradan. kemiklerini koyarsınız, kaslarını yapıştırırsınız, en son da arter, ven, sinirini döşerisiniz bu hayali kolun.







alt ekstemitede aynı şey olur. o kolun altında bir de ayak belirir yavaş yavaş. bu dönem çok zordur tıpçı için. çünkü gözünün önünde bir kol bir ayak fakat bağlı değiller. hele bir de yukarıya kafa geldimi!







ikinci sınıfta bu hayali arkadaşınız tamamlanır. üstüne bir de deri çekersiniz tam insan olur.







zaman ilerledikçe erir gider ama merak etmeyin. yani öyle düşünüyorum ben. o da öyle düşünüyormuş sordum da.



* alınan verilemeyen verilse gölgesinden kurtulunamayan derstir.



50 kere alırsın çakı$ır sınavı. tekrar alırsın tekrar alırsın.



içinden kadavralar geçmeye ba$lar. ama sen hala anatomi almaktasındır.



diğer dersler duraklarında iner anatomi son durağı bekler.



formaldehit parfümün haline gelir sen hala uygulama dersinde kadavra kurcalarsın.



çakı$ır tekrar tekrar.



af çıkar geri gelirsin tekrar alırsın.



hoca ezer bir güzel.









* vücuddaki organ veya oluşumların fiziksel yapısını inceleyen bilim dalı. zaman zaman latince isimler usandırsa da son derece zevkli olduğu tarafımca gözlenmiştir.



* sulcus tendineus musculi flexoris hallucis longi??



* ahmet çimen' in ulu kitabının,



ön kol ve karın alt taraf bölümleriyle 2. sınıfı zehir eden dersin adıdır...



ne sıkıcı ve zordur bilen bilir. garip bir sınavı vardır. masa masa gezilir, belli sürede..



* yani sınavdan evvel rotayı öğrenmeniz gerekir...



* ürogenital sistem, sinir sistemi, dolaşım sistemi anatomilerini gördükten sonra kemikler, eklemler, kaslar da neymiş dedirten, seneye alttan alacağım rezil ders..



* fizyoloji gorunceye kadar en zor ders sanılan ama sonra alısılan ders.



* "sulcus sinüs sagittalis superior" gibi uzun ama, anlamı bilindikten sonra rahatlıkla bilinebilecek terimler içeren derstir.







bu örneği inceleyelim mesela



sulcus[img]/images/smilies/redface.gif[/img]luk,



sinüs:boşluk,



sagittal:vücudu sağ ve sol olmak üzere ikiye ayıran düzlem,



süperior:üstten geçen.







demek ki neymiş sulcus sinüs sagittalis süperior:vücudu ikiye ayıran düzlemin ortasındaki boşluğun üstünden geçen oluk. bu oluk kafa kemiğindedir. görüldüğü kadarıyla çok basit bir derstir anatomi.









* -tomy'nin annesi kim?



+anatomi *


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.