Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   melkor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/179242-melkor.html)

bluemoon24 12-01-2009 08:33 AM

melkor
 
valar arasında en güçlü olanı ve tüm gücünü ibnelik için kullananı. şerefsizin bayrak sallayanıdır. orta dünyayı bok etmek için yemediği halt kalmamıştır. ışık ağaçlarını yok etmiş, silmarilleri çalmış, kandırdığı birkaç maia'yı kullanarak angband'i kurup valar'a meydan okumuştur. demir bir taç takar, siyah bir zırh giyer. çaldığı silmarilleri de demirden tacına takmıştır. fingolfin tarafından kesilen bir bacağı, silmarilleri tuttuğu için yanan elleri, thorondor tarafından parçalanan yüzüyle hem sakat hem manyak bir tiptir. elfleri bozarak ork diye zibidi bir ırkı ortaya çıkarmıştır.



adı quenyada güçlü, güç içinde yükselen anlamına gelir. normalde melkor diye anılırken, silmarilleri çaldığı için elfler tarafından morgoth adı takılmıştır.

manweyle birlikte en güçlü vala diğer bütün valaların güçleri üzerinde hissesi bulunan kötü orta dünya karakteri ışık ağaçlarını yok etiğinde çok kızmıştım çook.





üç girisi olmasına rağmen aslanlar gibi yazar olabilen biri,heralde gizli güçleri var

sauronun efendisi, asi vala. silmarilion'da anlatıldığı uzere ainur'un en güçlüsüyken yoldan çıkmış ve kötülük yapmaya başlamıştır. arda'nın meydana gelişinde bir çok maia'yıda kandırıp yoldan çıkarmıştır. ungoliant'la güçbirliği etmiş, birçok pislik yapmış sonrada angband'da beraber takılmışlardır. ulu savaş'ın* sonunda yenilmiş ve ardından valar tarafından eä'nın dışında, boşluğa sonsuza dek hapsedilmiştir.

kutsal müzik çalınırken melodiyi bozan valadır, bu özelliğiden dolayı onu orta dünyadaki kötülüğün tek sorumlusu olarak gösterebiliriz. o olmasaydı orta orta dünyanın tamamı hobbit köyleri gibi mutluluk içinde yaşanan bir yer olurdu sanırım.



ayrıca üçüncü nesil çaylakmış kendisi, umarım yazar olmuş halini de görürüz. başarılar.

tolkien'in yarattığı dünyada ortalığın amına koyan vala'dır melkor...yapmadığını bırakmaz allah belasını versin.

gücü yükselen anlamında fakat bu isimle hiç bir zaman anılmamıştır. diğer valarlara göre ırk yaratma özelliği yoktur bu sebeple elfleri yani yaratılmış ırka korku vererek onları değişime uğratarak orc ırkını oluşturmuştur. hizmetkarı ise sauron dur.

valar'ın yaptığı bütün güzellikleri yıkarak kendi dünyasını yaratmaya çalışan kötülük tanrısı. ainur'un müziğinde kendi temalarını fazla işlemesi ve bozması muhabbetleriyle bizim şeytana benzetilmesine neden olur.

balrogları o mu yarattı, yoksa var olan bir güce ruh mu verdi merak ettiğim konulardan biridir

birde kral melkor vardır, bir yıldızın kılavuzluğunda bethlehem'e giderek yeni doğan isa'ya tapınan doğulu üç müneccim kraldan biridir.diğerleri de kral gaspar ve kral baltasar'dır.

orta dünya daha yaratılmadan önce ıluvatar ın yarattığı va'ların en güçlüsü en zekisi. ainurun yaptığı müzikte diğerlerinden farklı tınıları, farklı sesleri koyarak ıluvatar a isyan etmiş ve eranın oluşumundaki mükemmeliyeti bozmuştur. silmarilleri çaldıktan sonra feanor melkorun peşine düşmüştür. bu kovalamaca sırasında feanor ilk elf kıyımını gerçekleştirmiştir. başta manwe nin bulunduğu va'lar tarafından sonsuz karanlığa hapsedilmiştir. hizmetkarı sauron daha nice seneler orta dünyanın başına bela olucaktır.



Kaynak: İtüSözlük


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.