![]() |
kara çarşaf yürüyen nevresim takımı gördüğümde korkup bulunduğu ortamdan uzaklaştığım şey.. içi merak edilen tek nevresim takımı altından ne çıkacağı belirsiz olan son dönemlerde siyasi ideolojiler uğruna kullanılan alet. battal boy çöp torbalarını anımsatan insan bedeni örtüsü. en son şişli'de suratı da kapalıydı bir insanın . sözlükteki bir takım kitlenin sahiplendiği unsur olsa gerek aynı zamanda ne yazıkki. etrafa korku ve gerilim saçan şey.hayır içinde ne var, ne çıkacak hiç belli değil o yüzden korkuyorum yani.hele bi de hızlı hızlı yürüyenleri yok mu offf çok fena.tanrım kabus gibi kadınların vücut hatlarını belli etmemek için giydikleri bol, siyah ve yüzlerinin sadece göz kısmını açıkta bırakan dış kıyafet. tartışmaya açık bir kıyafet. tartışmak için vakit harcamaya gerek var mı? bana kalırsa yok. hangi amaç için kuşanıldığı daha doğrusu kuşandırıldığı aşikar olan hilkat garibesi giysi. kuşandırıldığı diyorum çünkü bu nesneyi üzerinde taşıyan kadınların bir hareketi bilinçli yapabilecek kadar kapasiteleri olduğuna inanmıyorum. düşünmesini bilen hiç bir insanoğlu böylesi bir eylemi kendi iradesi ile yapmaz. zira amaç hatlarını belli etmemek olsa bunu yapmanın çok daha makul ve insani yolları var. üzerine giydiği sadece kara çarşaf olsa neyse ama beyinlerinin üstüne de aynı renkten bir çarşaf geçirince dayanılmaz oluyor toplumda oradan oraya hızlı adımlarla köşe bucak kaçan bu insanları izlemek. yakın zamanda istanbul'da çok türediler. sakallı, şortlu, terlikli erkekler ve arkalarında kara çarşafa büründürülmüş kadın grubu. acaba içlerinden, "önümüzde yürüyen bu erkek herkese orasını burasını gösterip rahatça dolaşırken biz niye bu çuvalın içine girdik" diye soruyorlar mıdır? hiç sanmıyorum. sözlüğün nefretini kustuğu giysi. sonuçta o da bir özgürlüktür, kimse karışmamalıdır. özellikle fransa gibi şeriatla yönetilen ülkelerde kadınların dışarıya çıkarken giydikleri sadece gözü açıkta bırakan bir çeşit sokak kıyafeti Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:24 PM. |