![]() |
kaldırım varken yoldan yürümek meali şudur bakın ben türküm, bana birşey olmaz, heehhe asiyim, kuralları çiğneeeeeee** yurdum insanının karakteristik davranışlarındandır. özellikle itü maslak kampüsündeki bazı öğrencilerin yaptığı ve yoldan araba geldiğinde sanki yol kendisininmişcesine istifini bozmadan yürümeye devam ederek şöföre tip tip bakan, kaldırımların insanlar için yolların ise arabalar için olduğundan haberi olmayan insanların yaptığı eylemdir. nasıl türediğinin anlaşılması hakikaten çok güç olan bir tür hastalık. yol varken kaldırıma araba parkeden insanlar olduğu müddetçe yapılması gayet doğal olan şey. garipsemeyin, hor görmeyin.. işin eğlenceli kısmıdır.sürüden ayrılmak isteyenler için iyi bir başlangıç olabilir. kaldırımların delik deşik, engebeli ve ancak 1 kişinin tek yönde yürüyebileceği genişlikte olduğu, hatta çoğu zaman asla büyümeyen ağaçların bu dar yolların ortasına 2şer metre arayla dizildiği durumlarda sıkça karşılaşılan bir davranış biçimi. yayalar da haklı tabi.. çizgilere basmadan yürümeye çalışan* insanlar için bir kolaylık. not: yok lan ben yapmıyorum gerçekten. arbaların kaldırımlara park etmesi gibi dumur edici vakalar karşısında yayaların mecburen başvurmak zorunda kaldığı eylem. aynı eylem nişantaşı gibi trendy muhitlerde kaldırımların kafelerin masa, sandalye gibi eşyalarıyla işgal edilmesi nedeniyle de vuku bulmaktadır. yurdum esnafının dükkanının önündeki kaldırım taşlarını da sahiplenmesi ve zabıtanın buna ses çıkarmaması durumunda halkta yerleşen zorunlu alışkanlık dar bir kaldırımda yanında kız arkadaşı olan düşünceli, nazik bir erkeğin yapacağı eylemdir. bandırmalı mısın kardeş? diye sorarlar adama. tabi her zaman insanlarımız bu kadar kibar olmayabiliyor. özellikle gümüşhacıköy'lülerin yaptığı ve arabada giden birinin korna çalması durumunda - öte taraftan gitsene.ne korna çalıyon? tarzı tepkilere yol açabilecek eylem.öte tarafta ise bir arabanın geçeceği kadar yolun olmaması apayrı bir olaydır. fight club'da şahane bir sahnedir bence. jack ve tyler yürümektedirler. jack kaldırımlarda biraz ezik büzük yürümekte, tyler ise yolun kenarındaki su birikintilerin tam içinde, çok rahat bir şekilde yürümektedirler. sadece bu sahne bile iki karakterin farklarını oldukça iyi açıklar. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:11 AM. |