![]() |
jelatin genelde tatlı yapımında kullanılan toz ya da şeffaf tabaka halinde satılan bir tür kıvam verici hayvan deri ve kemiklerinden elde edilen doğal bir proteindir.stabilizör olarak et ürünlerinde, tatlı, pasta, puding, meyve jölesi, dondurma ve sakız üretiminde, kozmetik, eczacılık, fotoğrafçılık ve temizlik sektöründe kullanılmaktadır. jelatin, katıldığı ürüne göre kıvam arttırıcı, köpürmeyi sağlayıcı, emülgatör, stabilizatör, bağlayıcı yapıştırma ve kremleştirici ajan olarak görev yapmaktadır. not:kimyaevi sağolsun eski türk filmlerinde* hayal kurma, bayılma, uykuya dalma efekti vermek için objektifin önünde kıpraştırılan malzemeydi. içkiye hap atarak bayıltma sahnesinde pembe renklisi kullanılırdı. balistik jellerin yapıldığı maddedir. sadece jöle ve jöleli tatlıların değil, aynı zamanda jelibonun da hammaddesidir. sığır jelatini ve meyve jelatini gibi türleri vardır. meyveden yapılan jelatin türü kalori olarak daha düşük değerlidir. lakin aynı lezzeti vermez. ekstra lezzetli sığır jelatini. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:39 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.