![]() |
hüsn ü klarnet çok bilinen bir ezgiden özel bir sound nasıl yaratılabilir? diye bir soru ortaya atılsa cevabı bu albüm verirdi sanırım. bir, iki ve dokuz numerolu parçalarda bu etki derinden hissediliyor. klarineti vokal yerine koymak, sözün gireceği yerleri klarinetle geçmek gibi bazı sorunlar görülüyor yer yer, ama açık söylemem gerekirse bu kadar caza yakın bir performans da beklemiyordum doğrusu, tebrik ederim. üzerinde yeterince durulmamış, daha doğrusu klarinetin çok şey katmadığı bir iki parça dışında çok iyi. sonraki albümlerini sabırsızlıkla bekliyorum bu adamın, daha da büyüyüp daha güzel işler yapacağını, en azından repertuar seçiminde kendisine yardımcı olacak birileri olduğunda hüsnü garbarek mübarek filan diye anılacağını tahmin ediyorum bestecisinin. güzellik ve klarnet anlamına gelen albüm adı. ama prodüktörlerin asıl demek istedikleri şey klarnetin güzelliğidir ki o hüsn-i klarnet diye yazılır. hüsnü şenlendiricinin klarnetin güzelliklerini sunduğu albümü. -hüsnü şenlendiriciyi dinleyene kadar kendimi dünyanın en iyi klarnetçisi olarak görürdüm. vasilis saleas hüsnü şenlendirici'nin kulakların pasını silen güzel albümü. adındaki hüsn-ü yorumcumuzun adıyla alakalıdır kanımca. isim akıllara iyice kazınsın diye ufak kelime oyunları yapılmıştır. çok derin düşünülmemelidir. üzerinde fazlasıyla emek verildiği aşikar bir albüm ama o kadar da beklediğim gibi çıkmadığını söylemem gerekli. repertuar seçimi, şenlendirici'nin klarnet dehasını daha iyi konuşturabileceği şekilde seçilebilirdi. bir dahaki albümde -eğer çıkarsa- bu açıdan eksiklerin kapanmış olmasını umud ediyorum. laço tayfa albümlerinde klarnet'ten çok daha dominant bir tad almıştım en azından. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:44 PM. |