![]() |
haşlanmış yumurta yumurtanın suya atılıp kaynatılmasıyla elde edilen gıda maddesidir. suya biraz tuz atılması yumurtanın çatlamadan pişmesi açısından faydalı olacaktır. ayrıca ukteyi veren şahsın konuya ilişkin olduğunu düşündüğü öyle bir girisi var ki haşlanmış yumurtadan kısır nasıl elde edilire açıklık getirmiş kendince. şöyle yapılmışı kahvaltıda yemek için daha makbul oluyor: yumurtaları hareket ederek kırılmasın diye oldukça küçük bir kaba koyuyoruz, üstünü kapatacak şekilde suyumuzu koyuyoruz. kabuğu rahat soyulsun diye bir çay kaşığı kadar tuz atıp yaklaşık 10 dakika fokurdatıyoruz. 10 dakikamız geçtikten sonra ateş topuna dönmüş yumurtalarımızı elimizi yakmadan sudan çıkarıyoruz, soyuyor, halka halka dilimliyor, tabağa yerleştiriyoruz. azıcık kimyon, azıcık kekik, bir o kadar tuz, iki katı kadar karabiber, tuzun dört katının bir eksiği kadar tatlı kırmızı biber ve göz kararı zeytin yağından oluşan karışımımızı halkalar halinde tabakta bekleyen yumurtaların üzerinde gezdirmek suretiyle döküyoruz. afiyet olsun efenim! kahvaltıda üzerine inceden sıvı yağ dökülesi kekik ve pulbiber serpilesi gıda harikası. otobüs seyahatlerinde yahut ilkokul beslenmelerine anneler tarafından ekmek arasına konulup, kokusuyla öldüren tavuk çıktısı. kaldıkça kokuyor, yapmayınız lütfen... suda kaynatılan, bazen katı, bazen alalop , bazen kayısı olarak tüketilen beyzi yani söbe şeklindeki gıdadır. kabuğu soyulduktan vücuttan atılıncaya kadar dayanılmaz ,gerçekten dayanılmaz, bir koku yayan, tavada yapılmışıyla kıyaslandığında caaanım yumurtanın ziyan olduğunu düşündüğüm besin.yapmayın gerçekten,kırın öyle yiyin. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:27 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.