![]() |
fransız sokağındaki etkinlikler geçtiğimiz hafta başlayan ve fransız sokağına biraz daha ahenk gelmesini isteyenlerle birlikte yapılan bir etkinliktir. nerdeyse bütün ünlülerin katıldığı bir etkinlik. dj olmayan bütün ünlüler katılıp, dj'lik yapacağı geceler istanbulluları bekliyor.. yolunuz beyoğlu na düşerse fransız sokağına uğramayı unutmayın.. afişlerinde gördüğüm 'beyoğlu kültürünün yaratıcısı' ibaresinden sonra tepkili olmanın ötesinde sinirlendiğim bir organizasyon ve oluşumdur. öncelikle o sokağın adı fransız sokağı değil cezayir sokağıdır. aslında bundan da önemli olan 'güzelleştirme' adı altında yapılan bir elitisizm ve ıslah etmedir. kimin güzelinin değiştirildiği ve yeni yapılmış ve buna rağmen beyoğlu kültürünün yaratıcısı olduğunu iddaa eden sokağın güzel olup olmadığı derin bir tartışma konusudur. nostaljisi pazarlanan beyoğlunun fransız sokağı gibi bir kimlik edinmesi durumu malesef doğru da olabilir. fakat bunun bu derece aleni bir biçimde gözümüzün önünde olması çok acı. afişlerin geri kalan kısmındaki slogan da bir o kadar rahatsız edici 'istanbul'un inleri fransız sokağında'. işte kendileri olarak kabul ettikleri beyoğlu kültürü. ben kendi adıma böyle bir beyoğlu kültürü istemiyorum. cezayir ile ilgili bir belgesel gösterimi vardı bir ara. haberlere çıkmıştı. gösterimin yapılacağı yerin sahibi belgeselin konusunu öğrenince son anda gösterimi iptal etmeye kalkmış daha sonra belgeselin sahibi ile arasında kavga çıkmıştı. haberlerden izledik. bu aralar pek duyulmayan etkinlikler az önce duyduğum etkinlikler edit : ulan anlamadım gitti, bu aralar pek duyulmuyor demek normal ama az önce duydum demek mi kötü? helal olsun , ver bir eksi daha var.* haftanın en kötü girisi de olduk ya.. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:16 AM. |