![]() |
siir sevmeyen insan * ne şiir yazmaktan, ne de şiir okumaktan haz etmeyen insan modelidir. şimdi efendim, kimse şiir okumak ve begenmek zorunda değildir. hiç kimse önceden tasarlanmış, üzerinde saatlerce düşünülerek üzerinde defalarca oynanmış * anlam içerdiği iddia edilen dizeleri beğenmek zorunda değildir. divan edebiyati şiirleri ve orhan veli kanik şiirlerini ayrık tutuyorum. * valla gayet normal bir insandır. e sevmez işte. * başı çekeceğim modeller grubu olabilir. veya sırf aşk hakkında şiir sevmeyen insan modeli de olabilir. bu insanlar şiir kitaplarından uzak dururlar. ellerine alınca da hiçbirşey anlamazlar. şiir okuyanlara da bir garip bakarlar, evet. o psikolojinin adamı değildirler. adamlar, bilim teknik okumaya alışmış bünye olmuş, o yönde evrimleşmişlerdir *. duygusallık onların neyine. * en az şiir seven insan kadar normal bir insan modelidir. * duyguların şiirle anlatılamayacağına inanmış insandır. * odundur odun. * kelimelerin tılsımından uzak kalan insandır.. yazıktır... bu konuda devletten yardım bekliyoruz... * şiir yaşamın rengidir ruhun şarkı söylemesi bir bakıma sevmemek şiiri bir nevi ruhun dilsiz kalması şiir sevmeyen insansa, işte ele... * tomruktur. * bir odun vasıtasıyla terbiye edilmesi gereken insandır kendileri. * |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:52 PM. |