![]() |
allah razi olsun * teşekkür şükran ifadesi an itibariyle yaşadım. az once. * dilencilerin ağzında pelesenk olmuş ama aslında teşekkürün en içten ve en ileri düzeyini ifade etmede kullanılan ifade. * "ben senden dolayı hoşnut oldum, allah'ta hoşnut olsun" anlamına gelen dua. * allah cumlemizden razi olsun şeklinde cevap verilen dua * lisede matematik hocamla aramda şöyle bir diyalog geçmişti.. -çocuklar bu ders sınava hazırlanabilirsiniz sizi bırakıyorum -hocam Allah razı olsun -ben cami türbesi miyim??** halbuki bizim yaşam amacımızdır Allah'ın rızasını kazanabilmek..minnetin en güzel şekilde ifade ediliş şekli..dilencilerin diline pelesenk olması onun değerini azaltmaz.. * kimin oldugunu bilmesek te arti oylama veren kisilere soyledigimiz soz. * günümüzde teşekkür ederim yada en kurusundan bir saol'un bile yerine kullanılan söz öbeği. - arkadaşınıza uç verirsiniz, karşılığı allah razı olsun olur - iyi akşamlar dersiniz, karşılığı allah razı olsun olur - yolda yürürken ağır yük taşıyan birine yardım etmek istersiniz, karşılığı allah razı olsun olur - kolay gelsin dersiniz, karşılığı allah razı olsun olur halkımız eşeği sağlam kazığa bağlamak amacıyla her işe allahı karıştırıyor. o değilde ben şu muhabbeti yapmak istiyorum - abi arkadaşa bir bira lütfen - buyrun - saol abi, allah razı olsun. * genellikle çevremizde muhterem ve dindar bilinen kişilerin teşekkür etmek için kullandığı cümle. cevaben de ecmain kelimesi verilmelidir. * yani allah razı olup cennetine alsın seni. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:07 PM. |