![]() |
beni rahatta dinleyin * feridun düzağaç'ın askerden döndükten sonra,asker psikolojisiyle yaptığı ilk albümünün adıdır. * çoğu insana göre feridun düzağaç ın en iyi albümüdür.tanınmamış,butik şarkıcı sıfatını hemen kazanmıştır bu albümüyle. * en güzel feridun düzağaç albümü... * ayriyeten,komutan'ın uzun konuşacağının emaresi.hazırolda dinlenmesi şart bir kişi olduğundan ''beni rahatta dinleyin'' şeklinde kıyak yapar güya askere,oysaki rahat ta pek rahat bir pozisyon değildir malesef. * disiplin anlayışının evrilmesi gerektiğini hatırlatır bize.herkezin rahatı farklıdır çünkü. * feridun düzağaç'ın -belki de- en sağlam albümü. 1- lavinia * 2- hoptirinom 3- nenni 4- sevgili öyküler 5- paranoya * 6- beyaz * 7- adı sevda * 8- hep sarhoş 9- ay 10- buralar soğuk * 11- kördüğüm 12- beni rahatta dinleyin * -beni rahatta dinleyin +zorrttttt +abartmayın lan ifneler * okul müdürü lafıdır. es geçtiği nokta rahatta dinleniyor olsa bile,o sıcağın* altında 45-50 dakikalık konuşma insanı gebertir.kendisi gölgede olduğundan durumun farkına varamamaktadır.* * Lise zamanımda zaten rahatta durduğumdan beni pek alakadar etmeyen cümledir. * bayrak törenleri sirasinda okul müdürünün istiklal marsi öncesi klasik konusmalarina * baslayacaginin isaretidir. * adı var kendi yoklardan bıktım adı var kendi yoksa ben de yokum gibi şahane bir nakaratı vardır. * nin ilk albümüne adini veren şarkı. "yağmurda tanıdım seni yağmuru da sevdim seni de seni yağmurdan çok bak denizin ortasındayız rüzgarlar altında ve yağmurumuz artık yok yağmurda tanıdım seni yağmuru da sevdim seni de seni yağmurdan çok bak denizin ortasındayız rüzgarlar altında ve yağmurumuz artık yok ölüm ayrılıktan da zor senin gibi ölünce gözlerin dolacak mı beni görünce ölüm ayrılıktan da zor senin gibi ölünce gözlerin dolacak mı beni görünce bir gün ölürsem ki ölürüm yüzünü gecelerde görürüm ellerimi uzatsam sana değmez bilirim bir gün ölürsem ki ölürüm yüzünü gecelerde görürüm ellerimi uzatsam sana değmez bilirim adı var kendi yoklardan bıktık adı var kendi yoksa ben de yokum yarım kalsa da sevgimiz farketmez dostum bir gün bitecek türkümüz bitecek dostum söyleyecek bir gün ölürsem ki ölürüm yüzünü gecelerde görürüm ellerimi uzatsam sana değmez bilirim bir gün ölürsem ki ölürüm yüzünü gecelerde görürüm ellerimi uzatsam sana değmez bilirim" * - lan sen niye öylecamis gibi yattın çimlere? + komutanım rahatta dinliyorum sizi - bunu hemen gataya sevkedin. * içinde lavinia nın da bulunduğu bir feridun düzağaç albümü ve aynı zamanda bu albümde yer alan bir şarkının adı. sözleri de şöyledir yağmurda tanıdım seni yağmuru da sevdim seni de seni yağmurdan çok bak denizin ortsındayız rüzgarlar altında ve yağmurumuz artık yok ölüm ayrılıktan da zor senin gibi ölünce gözlerin dolacak mı beni görünce bir gün ölürsem ki ölürüm yüzünü gecelerde görürüm ellerimi uzatsam sana değmez bilirim adı var kendi yoklardan bıktık adı var kendi yoksa ben de yokum yarım kalsa da sevgimiz farketmez dostum bir gün bitecek türkümüz bitecek dostum söyleyecek * yüzbaşının uzun bir nutuk çekeceğine işarettir. * ayrıca ve bence, bir albüme verilebilecek en güzel isimdir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:28 AM. |