![]() |
efendim * telefon da alo yerine kullanabilitesi yüksek sıfattır. * O'na Benim efendim! Ben sana bendim! Bir üfledin de Yıkıldı bendim Ben ki, denizdim. Dağbaşı bendim Şimdi sen oldun, Âleme pendim. Benim efendim! Feza levendim! Ölmemek neymiş Senden öğrendim. Kayboldum sende, Sende tükendim! Sordum aynaya: Hani ya kendim? Benim efendim! Benim efendim Emri yüklendim! Dağlandım kalbden Ve mühürlendim. Askerin oldum, Başta tülbendim Okum sadakta, Elde kemendim. Benim efendim * "efendini yiym" diye cevap verenlerin de olduğu sözcük. * girdi girerken ya da ozel ileti gönderirken seslendiği kişi veya kişilere en yüksek derecede deger verdiğildiğini anlatmaya çalışan sözcüktür. * canım medeniyetimin süzüp süzüp sunduğu nezaket yüklü harika bir kavramdır. diyalogların vazgeçilmez başlangıçlarından biridir. -ahmeeeet -efendiim ........ * bir izel şarkısı... sen gitme bana kal, yokuluğunda buralar boş kalan sokaklara benzer her yer hep taş tuvar... ya ümit ver de senin olayım, ya izin ver sende kaybolayım. savrulursam karanlığında, bir ışık yak yönümü bulayım... hergünümde gecemde, yerin yanımdır benim. sen canımsın, sen gücüm, sen efendim... * telefonu açınca söylenen kelime. alo demekten daha bir kibar. ararsınız uzun zamandır konuşmadığınız eski sevdiğinizi. biliyorum eziklik biraz ama. sesini duymak istersiniz. + efendim? der. efendiler senin olsuuun. o küçücük ses ve sözcük kurtarıverir gününüzü. hala unutamamışsınız ama belli ki.. * aytunc altindal'ın gerekli gereksiz sıkça kullandığı söz. * izel'in bebek albümünde yer alan, dinlenebilecek en iyi slow parçalardan bir tanesi. * televizyon sunucularının, özellikle kadınların, yerli yersiz kullandıkları kelime. halt ediyormuş gibi. -efendim reklamlar +efendim, şimdi kim geliyooorr...ayşe fatmaaa -buyrun efendim +efendim ankaraya kucak dolusu öpücükler. * tikicanlar tarafından efandiiiim olarak telaffuz edilen canım kelime. * apartman kapısı interkomunda kullanılınca daha da bir komik gelen kelime. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:06 AM. |