![]() |
her omur kendi gencliginden vurulur * Yılmaz Odabaşı'nın çok güzel bir şiiridir. yaşarken de söyledim kimse bilmeyebilir bunu fatiha suresi kadar eski günlerin çarmıhında isa kadar yaslıyım ve tanrılar kadar çok yaşadım kimse bilmeyebilir... diye başlar ve 13 kıta devam eder. * tamamı şöyledir şiirin: -isa'dan sonra XX.yy- I yaşarken de söyledim kimse bilmeyebilir bunu fatiha suresi kadar eski günlerin çarmıhında isa kadar yaslıyım ve tanrılar kadar çok yaşadım kimse bilmeyebilir daha kırlangıçları yalancı bir dünyada yaşıyorum dağları yıkılan, dalları kırılan bir dünyada kayıp suretler için fotoğraflara koşuyorum kimse bilmeyebilir... günlerin çarmıhında küle savruldum, ayrılıkları saydım bir hançer sapladım nevrozlu bir sevgiye kan bile damlamadı, yürüyüp gittim yüzüme yalancı bir sevinç iliştirdim... II fal bakan çingeneler esmerdi, yalancıydı dönmeyecektin! belki kuruyacaktım belki çarpa çarpa akacaktım o denizlere rlara aktığım gibi o denizlere bilmeyecektin! çıkıp sina dağına o denizlerle ibranice konuşacak, iblis'i kovacaktım iblis'i kovmak belki yarısını dünyanın kovmak demekti... III bir gülün bir odayı bir leşin bir semti kokuttuğu kentlerde bir ömür, çarpar akar da nasıl eskitir yatağını kimse bilmeyebilir.. tanıktım yargıç ve sanık yürüyüp gittim yüzüme yalan bir mutluluk iliştirdim günlerin çarmıhında isa gibiydim! IV günlerin çarmıhında seni en güçlü yanlarımla sevdim daha çok olsun dedim, her şey daha çok günlerin çarmıhında ben de kendimce bir meryem'i sordum birer birer aralarken bu kentte kederleri diyarbekir, böyle zavallı bir çöl gecesi... günlerin çarmıhında seni ağrıyan yanlarımla sevdim tutuklu kollarımla yokluğunda burada yıllar verdim yokluğunda...burada herkes bilecek bunu! V herkes bilecek bunu tabancaya gerek yoktur sen haklı bir cinayetsin günlerin duvağında her ömür kendi gençliğinden vurulur * yilmaz odabasi'nın yıkıcı etki bırakan şiiri. * her ömür kendi gencliğinden vurulur ve kangrendir tüm aşklar. ne kadar usta olsa da cerrah, elbet bir izi kalır ... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:10 PM. |