![]() |
bahadir * izmirdeki hayvanat bahçesindeki filin ismi. * yiğit,korkusuz,kahraman manasına gelen türk ismi. * halk arasında baadir olarak telafuz edinilen isim. * beygir ismi walla hemde mübarek bi hayvan * kısaca baha da derler nedense hiç sevemediğim isimdir . * baha bir yana baho seklinde de kisaltilabilen isimdir,soylenmesi sagliga zararli olabilir * çin kayıtlarını inceleyen tarihçiler, Hun imparatorluğu'nun en büyük kağanının adını "Mei-tei" * şeklinde okurlardı.türk tarihçilerde bunu mete olarak kabul etmişlerdi.çinlilerin okuma biçimi zamanla değişti "mao-tun" olarak tellaffuz edilmeye başlandı.ancak eski çinlilerin yazılarıyla telffuzları bugünkünden farklıydı.yani şimdiki gibi yazılan şeyler farklı telaffuz ediliyordu.bunu keşfeden çin uzmanları belgeleri tekrar okuduğunda "bak-tut" diye okunduğunu tespit ettiler.....çinliler "bak-tut" derlerdi fakat o zamanki çincede kelime sonlarındaki "r" okunmaz ve "t" şekline sokulurdu..yani kelimenin aslı bak-tur idi..yani bak-tut yazılanın aslında bak-tur olduğunu türkler biliyordu.o zamanki çincedeki bu kelime türkler tarafından yıllar sonra "bagatur" şeklinde okundu..buda günümüzdeki "bahadır" ın kökenini oluşturdu.. * bir yarış atı ismi. kum pistte iyi koşardı. * izmir hayvanat bahçesi'nin simgesiydi. o artık yok. tüm izmir halkının başı sağ olsun. * yeni bir yazar. * hoşgelen adaş yazar. * gibi yarıcı bir entry'e sahip yazar. Kutluyorum kendilerini. * cok kalite yazan yazar. sen yaz ben okuyorum aslan parcası.sen anladın onu. * * entrysine cevaben: denizgezmiş'in avukatıdır kendisi. bir nevi elalemin derdinin başkasını delmesi. bilip bilmeden konuşmaması dileğiyle. dediğim yazar kişisi. darbe şakşakçısı. postal meraklısı. * sanırım ülkücü... kendi tanımına çok uyuyor. * suratına doğru pervasızca havlayan köpekleri artık bi taraflarına takmıycak olan yazar. * illa ki * arapçanın etkisiyle telaffuz değişikliğine uğramış kelime. aslı baturdur. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:42 AM. |