Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   z yerine s yazmak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/157187-z-yerine-s-yazmak.html)

bluemoon24 10-01-2009 05:10 PM

z yerine s yazmak
 
* örnek olarak bakarız kelimesinin bakarıs olarak yazılmasını verebiliriz.



efenim bunu yapan çok etrafımızda. z yazdığında bir tarafına kaçıyor olsa gerek böyle yazıyor. bir de bunu yazdığında da hala kendini savunanlar vardır ki onlar için durum daha vahimdir. biz dersimize giren profesörün bize öğrettiği şekliyle bunlara zuppe diyoruz. az gelirse hayvan diyoruz. yok o da yetmedi gerisini artık siz düşünün. ne derseniz deyin. hatta demekle kalmayın. verin veriştirin. başka bir ülkede kendi dilini bu kadar züppece hayvanca aşınmaya sürükleyen insan var mıdır bilinmez. ama ülkemizde çok olduğu kesin. uyardığında bir de sanane çekiyorlar pişkin pişkin.



thabi chanım bhanane zhaten. *



* durum bir de farklı bir şekli vardır ki, bu da şudur. konuşurkene z harfi yerine s harfini kullananlar yani halkın tabiriyle kekeç kişilerle insanlar dalga geçerler, ama z yerine s harfi yazanları başa çıkarır hatta ve hatta onlara özenirler. nedendir bu bir türlü anlamamışımdır.



* masum bir davranıştır, küfüre gerek yoktur.







bunu yapan kişi zaten Z'nin varlığından haberdardır. sadece biraz değişiklik istemiştir.



* hayvanlıktır.



* diğer yazım hatalarına göre çok daha sempatik duran bir yanlıştır. çünkü burada hafif bir şımarma vardır. suyu çıkmadığı sürece kullanmak güzeldir.



* sevgilisinin adını "oguz" diye değil de "ous" diye yazan hatta sölerken de o şekilde söyleyen bir embesille karşılaşmıştım. okkalı bir tokat atasım gelmişti ama olmadı. sadece "ous" ne ya dedim. benimki işte dedi. içimdekileri kustum. "snane ksm ya sn kndi işine bk yawssss" karşılığını aldım. sizin aşkınıza da, sana da, ousa da, soluduğunuz havaya da, sizi yetiştirenlere de...zavallı olduklarının asla bilincinde olmayıp, onlar gibi olmayanları zavallı gören gencecik yaşta çürümüş beyinler.





* kızlara ve efemine erkeklere pek yakışan yazıştır. şirin gösterir, ilgi çeker, münasip bir koca bulmaya yardımcı olur. ayrıyetten aganigi naganigi.



* şirinlik kumkuması arkadaşların kullandığı ifade ya da her neyse. bunlar ya sözcüğüne yha da derler.





* kocaman kocaman fakat kendini küçük ve sevimli göstermek isteyen kızlar ve erkeklerin yazışmalarında ve konuşmalarında dili deforme etmeleri sonucu oluşan eylemdir. "şeyy akşam sise gelices bis!" diye söyler kocaman kocaman bünye, pek yakışmaz.





* veletlere hoş gelen, yıllar sonra acısı çıkacak yanlış yazımdır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.