![]() |
ya beni de gotur ya da gitme * grup 84ün * olurum hasretinle adlı şarkısında geçen bir cümle olup söylenilen kişinin * gözlerinin dolmasına sebep olabilir. * daha önce bir kaç uzun havada kullanılmış cümledir. eskidir. * 'gayrı dayanamam ben bu hasrete' ya beni de götür ya sen de git beni götürdüğün yere... * * * orhan hakalmaz'ın çok güzel yorumladığı bir neşet ertaş türküsü olan anam ağlar başucumda türküsünde geçen cümledir. hoştur, etkileyicidir. herhalde giden birinin ardından söylenebilecek en dokunaklı söz olsa gerek. * bunun dejenere edilmiş bir hali de vardır şöyle ki beni götürme ama sen de gitme... * insanın baglandıgında kopamadıgı kişiye söyledigi söz. bazen gitmek en dogrusudur bilirsin ama sevdiginden cıkan bu iki cümle herseyi göze almana sebep olucak bir güc verir ve kalırsın. * * * öylece yatıyordu. daha önce filmlerde görmüştüm, konuşmak işe yarar sandım, selam verdim. yüzüme bile bakmadı. tepkide vermedi. günlerce bekledim, o gün bu gündür saat taşımıyorum mesela çünkü o günlerde en çok yaptığım şey saate bakmak ve sigara içmekti. koridordaki bütün fayansları saydım, duvarlara asılı yazıların hepsini ezberledim. bekledim, sigara içtim, saate baktım. o gün söylemiştim ya benide götür yada gitme diye. babam demiştiki günahtır oğlum. gidişine de kızdım, beni götürmeyişine de. gidecekse gidiyor ve istese de götüremiyor. * grup 84 tarafından internette patlatılan ilk şarkısı ölürüm hasretinle'nin sözlerinin en can alıcı kısmı. itinayla göz doldurur. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:06 PM. |