![]() |
ABAKÜS sizce ne demek, ABAKÜS size neyi çağrıştırıyor? * matematikte toplamayı çıkarmayı öğreten bebek aracı toplardık çıkarırdık alırdık verirdik biz matematiği abaküsle öğrendik Eskiden okullarda matematik derslerinde kullanılan sayı saymaya yarayan araç hesap makinesinden önce icat edilen şey Eskiden sanki muhasebe memurları da kullanırdı, yanlış mı hatırlıyorum acaba... sokakta oynayan iki roman çocuğunun kavgaya tutuşması sonucu birbirlerine küserken söyledikleri son sözdür aslı abe küs olup halk arasında zamanla yanlış telafuz sonucu abaküs olmuştur. unutmadan matematikle bağlantısı ise bu iki çocuğun birbirleriyle küs oldukları her gün için bir boncuk biriktirmeleri ve barıştıklarında bunları sayıp birbirlerine hediye etmelerinden gelmektedir. 1 2 3 4........2 4 6 8......'Benim iki kalemim var birini sana verdim kaç kaldı? ' mantığının renkli boncuklara dökülmüş hali.Aynı zamanda erkek öğrenciler için misket,kız öğrenciler için potansiyel kolye materyali. guzel boncuklar,ama benım hıc olmadıkı,zaten ıhtıyacımda yoktu [img]/images/smilies/smile.gif[/img] İlkokul 1 ve matematiğin yolu abaküse çıkar... [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:25 PM. |