![]() |
FESLİKAN sizce ne demek, FESLİKAN size neyi çağrıştırıyor? * feslikan benim soyadımdır. ayrıca denizlide bir mahallenin adıdır. osmanlılarda fes üretilen fabrika olduğunu tahmin ediyorum kan kelimesinde a harfinin üzerinde inceltme işareti olduğu zaman sözlük anlamı fabrika imalathane anlamına geliyor her evde mutlaka saksıda bir feslikan olur.. kişiler biribirlerine minik budaklar dağıtırlar hatta... o kadar güzel kokar ki yanından geçerken.. küçük ve sevimli bir çocuğun yanından geçerken dayanamaz da okşarsın ya başını.. insanlar o hisle fesleğenin yanından geçerken yapraklarını okşarlar... ve yaşam aşılayan kokusunu içlerine çekerler... ve çok özel bir kıbrıs folklor şarkısı... FESLİKAN sensin benim canım, datlı sevdiğim.. sen gönlümde açan feslikan çiçeğim yar seni görünca oynar yüreğim canımsın feslikanımsın ben ayrılamam yarin datlı dudağından ayrı galamam. feslikan ekerken yar saksısına usul usul dolandım onun arkasına üfleyip püflesem, yar lambasına canımsın feslikanımsın ben ayrılamam gucak gucak yatar iken ben uyanamam.... fesleğen Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:26 PM. |