![]() |
ADAMAK sizce ne demek, ADAMAK size neyi çağrıştırıyor? * helal olsun.. kendilerini irticaya adayan karanlık mağaralardaki yobazlıklara savaş açan dillerinden düşürmedikleri 'din' kelimesine daha anlamına vakıf olamadan güneşe çamur atan çocuklar misali ellerinde ki çamurları savuran bu kahraman abilerimize helal olsun. tarih kitaplarına geçeceksiniz. kelime literatürlerinizde başka bir ifade meram olmadığını düşünüyorum bazen... adanmış iki yaşlı çınar.. 'gerici' terimine yazmıştım siz neden anlamaktan uzaksınız anlamaya olan bu serzenişleriniz bu ürkek tavırlarınız neden.. bir kerede 'insan'dır diyerek şefkatle yaklaşın ve eleştirecekseniz de şefkatle, incitmeden eleştirin. bir kere bir kerecik olsun şu sözün sınırlarına girin, havasını teneffüs edin bir kere... Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanıp uçmak gericilikse, her namuslu insan gericidir. Cemil MERİÇ eğer hala ahlaken, fikren, hem sosyolojik, hem ekonomik vs. olarak ideallerinizi bugünün bu çirkin çağdaşlığında yüzdürecekseniz.. herşey dinin suçu öyle mi? Allah size inanmayı nasip etsin derim ben. imansız ne bilginin, ne ibâdetin, ne ahlâkın bir kıymeti yok çünkü... sizin en büyük hatanız 'dininizi' insanlardan öğreniyor olmanız.. maalesef.. fenerbahçeme herşeyi adamam demektir....genç fenerbahçeli... çocuğuna olursa değer,ama bir erkeğe asla. herşeyimi adadım sevgilim senin için ben kendimi adadım sevgilim senin için........ Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:19 AM. |