![]() |
FAUST sizce ne demek, FAUST size neyi çağrıştırıyor? * En sevdiğim prolog: Mephisto'nun Tanrı ile konuşmasından: MEPHİSTO: 'Dünyanın küçük tanrısı hep aynı halde ve ilk günkü gibi. Eğer ona gök ışığından bir parça vermemiş olsaydın daha iyi yaşayacaktı. O buna akıl diyor ama bunu sadece diğer hayvanlardan daha hayvanca yaşamak için kullanıyor.' Bilinir ki,Faust adında ilk eser,Goetheden evvel 16.yüzyılın İngiliz şairi Christofer Marloweundur:"Dr.Faustun hayatı ve ölümü." Marloweun bu eserinde bir sahne vardır.Dr.Faust,Helen adındaki güzele yalvarır: -Beni bir kere öp ve ebedileştir. Helen onu öper ve kaçar. Dr.Faust bağırır: -Dudakları ruhumu emdi.Bakınız nasıl kaçıyor! Gel,Helen,gel,ruhumu geriye ver." FAUST...... GOETHE'nin başyapıtı.....bitirmek.....50 yılını aşmıştır..... ee....madem konusu açıldı.....bi alınıtı yapalım.......dimi ama..... Güneşin...gezegenleri selamlamaya durduğu.... Günden beri varsın.....ve durmaksızın büyüdün... O günden beri....Dünya'ya adım atarken Uymak zorunda olduğun yasa gereği.... Böyle olmalısın....Kaçamazsın kendinden.... Bunu söyledi kahin kadınlar... Peygamberler,bunu söyledi.... Ve...ne zaman parçalayabilir..... Ne de herhangi bir güç...... Yaşayarak kendini geliştiren....belirlenmiş biçimi..... son 3 satır........... lütfen.....bir kez daha okuyun.... goethe......gerçekten bilge bir insandı....... Tamamlanması altmış yıl süren, kahramanının ve başından geçenlerin gerçek olduğu idda edilen mistik bir roman.. şeytandan medet uman din adamı.şapşal işte! ! ! -zavallı şeytan.. bana ne verebilirsin ki..! Mefistofeles höt olur.. [img]/images/smilies/smile.gif[/img] FAUST:YUMRUK::demek Wolfgang Goethe nin kitabinin adi başlangıçta eylem vardı.. ruhunu satmadan da bilebilirdin doktor. Ev içi elektrik tesisatı ürünlerinde kaliteli bir Alman markası. [Ankara'da Metro'dan edinilebilir.] Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:46 AM. |