Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   FİZİK sizce ne demek, FİZİK size neyi çağrıştırıyor? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/154258-fizik-sizce-ne-demek-fizik-size-neyi-cagristiriyor.html)

bluemoon24 09-01-2009 02:53 AM

FİZİK sizce ne demek, FİZİK size neyi çağrıştırıyor?

*

bir fizikçi arkadaşım vardı her akşam yatmadan önce kuarklardan atomlardan ve uzay sisteminden bahsederdi.izafiyet teorisi falan..tabii ki einstein hayranıydı...teoriler ortaya atardı.kuantom derdi hep..son merakı ise var olduğu düşünülen ancak laboratuvar ortamında kanıtlanamayan gözle görülmeyen saydam bir sıvı olduğu iddia edilen eterin gizemiydi..fizikçi arkadaşın var derdin var [img]/images/smilies/smile.gif[/img])

Fen bilimlerinin dallarından birisi ve önemlisidir. Fizik denince akla ilk makinalar gelse de teorik yönü çok önemlidir. Sayısal tabanlı bir derstir.Fizikçiler de teorik, deneysel ve makina fizikçileri olmak üzere üç ana gruba ayrılabilir.

Fen bilimlerinin dallarından birisi ve önemlisidir. Fizik denince akla ilk makinalar gelse de teorik yönü çok önemlidir. Sayısal tabanlı bir derstir.Fizikçiler de teorik, deneysel ve makina fizikçileri olmak üzere üç ana gruba ayrılabilir.

Dağınık saçlı,ütüsüz biraz komik elbiseli.Sürekli bir düşünce ile boğuşmaktan etrafındaki olaylara hiç dikkat etmeyen,önemsemeyen.İnsanların anlayamadığı terimler ile konuşurken,deli zannedilen.Tüm kişilikleriyle çok enterasan,çoğu zararsız kimselerin ilgilendiği bilim dalı.Yaşamı,olayları anlamya çalışmak,ilişkilendirmek,formüller üretmeK,çözümler sunmak.

fen bilgisi dalları arasında fizik kimya ve biyoloji içinde en çok sevdiğim ve en iyi becerdiğim 2 dersten bi tanesiki diğeride 'geometri'.ikiside hayal etmeye dayanıyo diye düşünüyorumki bence fiziği iyi yapabilmemin nedenide bu olsa gerek şekil üzerinde uğraşılıyo genelde...

hayali terim ve kabullerden oluşan bir bilim dalı.

tamamen hayal ürünü...

en çok nefret edilen ders..

en çok başarısız olunan ders.

insan silüeti için kullanılan tabir...

lisede en nefret ettiğim dersti[img]/images/smilies/frown.gif[/img]((

nerde okuyorsun sorusuna 'fizik' cevabını aldıktan sonra küçümser küçümser size bakıp 'ne olcaksın ki fizik okuyup? ' sorusunu yapıştıran insanlara bolca maruz kalınan bölüm...

ben fiziği çoook seviyorum onun ilmini almak istiyorum ve herkesin anlayamadığı için sevmediği bir bölümü seçmiş olmaktan da gurur duyuyorum zaten para sevdalısıda değilim mevzun oluncada bir şekilde bir iş yaparım tabi olabilirsem [img]/images/smilies/smile.gif[/img] ohhh be rahatladım...

Yaşamı bir algılayış biçimi diyebilirim kendi adıma...Fiziği sevmeyenlerin de bir fizikçi bakışaçısını yakalayamadıkları için sevmediğine inanıyorum.Çünkü bugüne kadar fiziği sevmeyen ne kadar insanla karşılaştıysam hiçbirinde 'fizikçi ruhu' yoktu...Fizikçi olduğum için mutluyum ve kimsenin de lafına,tepkisine aldırmıyorum [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Bence bu gururu duyan kimse de aldırmasın.

Kaynak:Antropoloji

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:45 AM.