![]() |
EZAN sizce ne demek, EZAN size neyi çağrıştırıyor? * ezan namaza duaya birliğe çağrıdır Hakk'ın huzuruna çıkma davetidir huzurdur sükunettir dertlere çaredir sabah ezanında namaz uykudan hayırlıdır diyorya benim tükendiğim andır. islam ın kuruluş zamanında çan hristiyanlar tarafından kullanılan bir çağrı sistemi olduğundan çalıntı yapmamak için çan vs...çağrı sistemi oluşturmak için insan sesinin kullanılmasıyla oluşan insan sesli çağrı sistemidir. aynı mahalledeki 4 caminin müezzinin aynı anda ezana başladığı görülmediğinden hiçbirinin ne dediği anlaşılmaz.... Ezan yalnızca bir namaz çağrısı değil aynı zamanda bu milletin kültürü, benliğidir. çok harika bir yazı ' Ezansız Semtler' Yahya Kemal Beyatlı çağrı Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli EZAN... Sabah ezanıdır duyduğun o ses, Duaların kabul olduğu andır, Tanyeri ağardı uyandı herkes, Sen de uyan artık beni utandır. (Ahmet Muhtar Güneri.) Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. İçinim huzurla dolduğu ve her duyduğumda okuduğum dualar... Allah imandan da, bilimden de ayırmasın... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:45 AM. |