![]() |
HAYAL sizce ne demek, HAYAL size neyi çağrıştırıyor? * belki de ben seni değil,hayalini sevmeyi sevdim... Hayal Değildi Gözlerimi kapadığımda kirpiğime konan nemli tebessüm Buzdan bir kayıkla içimden geçen kayıkçı, Zirvesini eteğine dökmüş dağ, Gurub vakti nehre uzanan ümîd, Bu sözsüz inkâr... Hayal değildi Her sabah içime doğan sitemkâr! maltepe bulunan çok kalabalık, bahçesi bizim köydeki evin bahçesine benzeyen,içerisi ise bizim oturma odasına benzeyen (tabi insanlar orda bizim yatak odası gibi davranıyorlar oda ayrı bir konu) bir cafemiz bazen hayaller dahi o kadar çok korkutuyor ki... insanı yaşatan tek şey camın arkasında kar yağıyor bir el, yüreğimin sessizliğine hüzün tohumları ekiyor. ondan sonra neye baktıysam baş döndürücü şarabı gördüm. ne yazık aradığım bir rüyanın hayaliydi. Gerçeğin eş anlamlısı. Sonuçta gerçek kadar hayallerimiz var! madem hayallerimiz doymuyor. niçin bize hayal vermiş yaradıcı? hayal kurmak olmazsa olmaz bir şeyolsa gerek. çünkü insanın bir özelliğidir. hayalsi olunmaz. mutlaka hayallerimizin doyurulacağı bir alem olacak. ğer olmasaydı hayali vermezdi yaradıcı madem istemeyi vermiş isteneni verecek. tabiki onun emirlerine uyarsak. şimdilik hoşçakalın. ve düşündümde bence hayal kurmak insanın kendini kandırmasıdır.... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:37 PM. |