![]() |
ATATÜRKÜN SÖZLERİ sizce ne demek, ATATÜRKÜN SÖZLERİ size neyi çağrıştırıyor? * Vatan toprağı kutsaldır... Satılamaz...Kaderine terk edilemez! ! ! İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! Köylü miletin efendisidir.. 'Adalet mülkün temelidir.' Bunu yazan yok mu? Varsa söyleyeyim Bu söz Atatürk'ün DEĞİL HZ. ÖMER'in. 'Türk demek Türkçe demektir, ne mutlu Türküm diyene' Türk demek Türkçe demektir ne mutlu Türküm diyene" Atatürk ölüm döşeğindeydi, üç gün komada kalmıştı. Kendine geldi, son nefesinde, "Arkadaşlara selam, dil çalışmalarını sakın gevşetmeyin" dedi ve kendinden geçti. Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum. 'vatansız bir millet ezilmeye mahkumdur' M.Kemal Atatürk bu söz bir gerçek ezilmemek için.... TRT 1 / CUMHURİYET {şuan sürmekte} (bir çok söz var bu filmde...) 'Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.' M. Kemal ATATÜRK Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:27 AM. |