![]() |
ALIŞMAK sizce ne demek, ALIŞMAK size neyi çağrıştırıyor? * Ne kadar küçük şeyler için ağlardık... Bir tutam saç,bir oyuncak araba,bir bebek... Şimdi büyüdük... Çok büyük olaylar bile ağlatamıyor bizleri... Ölümler,iflaslar savaşlar... Şimdi daha mı güçlüyüz Yoksa daha mı alışkın? Hayatı öğrenmek Alışmak mı acaba? ALIŞMAK Kime yazılmış dertsiz kader, Kime sunulur bedelsiz zafer Yine mi hüsran yine mi ceza Bitmiyor ki elveda Kim kazandı acı çekmeden Kim başardı doğruyu görmeden Sevmeliyiz, sevilmeliyiz Dolmuyor mu çilem Düşmeden bir kere Alışmak hep çok zor geliyor Alışmak hepimize zor geliyor Sen yokken bir yanım Öbür yanım eksik kalıyor Alışmak hep çok zor geliyor meğer herkes tanışıyormuş birgün mutlaka gerçeğin ta kendisiyle insan bunada alışıyormuş insan dayanıyormuş bütün gücüyle (alıntıdır) alışmak hissedememektir. ne kadar çok farkındaysanız ne yaşadığınızın, o kadar uzağındasınızdır anın... ruh, zihinle savaşır.. zihin yenerse, insan alışır.. ama, ruh yener ise, eskir. kendi kendisini tüketmeye bu kadar hevesli olması ise ruh denilenin.. esas merak konusu zaten.. hamlet: yaptığı işin farkında değil mi bu adam.. horatio: alışmış, umursamıyor artık... artık aldırmaz olmak demek... alıştım her sabah ilk işimin bu şarkıyı dinlemek olmasına... benim şarkım demeye alıştım. ilk günlerdeki heyecanım yok, benim şarkım diyorum... kanıksadım... bir zaman sonra sıkılacağım ama belki yine bırakamayacağım...... neden? çünkü o an geldiğinde ben kudurmuştan beter olmuş olacağım............ ... her gün seni orda görmeye alışacağım, elindeki mavi dosyayı görmeye... kitaplarım kadar... alışacağım ve seni gördükçe her şey yolunda deyip rahat bir nefes almaya sonra... ona da alışacağım. gün gelecek, yolum düşmeyecek bana göründüğün yere... ya da senin yolun düşmeyecek olur ya... bir zaman merak edeceğim, her geçişimle o sokaktan... sonra görmemeye de alışacağım bir zaman sonra... alışmak görmekse başka bir şeye alışmak -o alışkanlıktan sonra-, unutmak mı demek/ değişmek mi, vazgeçmek mi, bakmamak mı görmemek mi kaybetmek mi... . ayrıldıklarıma benziyorum yavaş yavaş. hissetmez oldum ateşi. alışmak ayrılığa! .. 'alışığ' (yumuşamış) 'alışmag' (yumuşamak) . 'alış' (yumuşak) . Kullanılagelen anlamıyla etimolojisi ne kadar uyumlu değilmi.. Kaynak:Antropoloji |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:17 AM. |