![]() |
UĞUR BÖCEĞİ sizce ne demek, UĞUR BÖCEĞİ size neyi çağrıştırıyor? * uğur böceği insanlara uğur getireceğine inanılan çok tatlı süslü bir böcektir. uç uç böcecik annen sana terlik pabuç alıcak Ne alakadır bilemiyorum ama bizim buralarda bir diğer ismide Fatmacık'tır. uğur böcegi anlamı uç uç böceğim annen baban sandıkta sen kaldın karanlıkta fırr fırrrr fırrr [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) küçükken yakalayıp bu tekerlemeyi söyleyerek uçurmaya çalıştığım böcek [img]/images/smilies/smile.gif[/img] çok sevimliler... Küçükken dikenler arasından toplar ellerimizde biriktirirdik.... Daha sonra şu sözleri sarfederek uçmasını sağlardık... Uç, uç böceği annen sana terlik papuç alacak, Yarın düğünün olacak... (hey gidi günler hey) Her ne kadar da Uğur böceği denilsede,kendisinin şimdiye kadar hiç bir kimseye,en ufacık bir uğur getirdiğine dair,tarihi bir belge bulunamayan. Ama,(Zekeriya Beyaz Hocamızın dediği gibi..) safsatadan müteşekkil bi durum,ve bu durumdan kendisine prim çıkaran bir böcek demekteyim...! 4 uğur böceği [img]/images/smilies/smile.gif[/img] 4 sevdiğin insana [img]/images/smilies/smile.gif[/img] eskiden inanırdım uğuruna geçen yıl sokakta yürürken sürekli ayağımın ucuna gelirdi.Uğuruna inanırdım ama artık inanmıyorum [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:31 PM. |