![]() |
SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ sizce ne demek, SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ size neyi çağrıştırıyor? * harika bir kitaptır.. gülmekten karnıma kramlar girmişti.. eline, kalemine, gönlüne sağlık Ahmet Hamdi Tanpınar.. mekanın nur olsun.. Hayri İrdal'ın iç konuşmalarında gülmekten yerlere yığıldığım kitap.. 28 ekimde saatleri kış tarifesine geciş sebebiyle 1 saat geri almakla gorevlendirilmiş most özelligi tasıyan bu stitü,umarım ki geri alinmis olmasından ve daha erken bi vakte cekilmesinden düz mantık kurarak 'ay artık daha erken mi kalkıcaz simdiii' deyen kitleye de bi çare düşünür.. henuz bır bılgım yok ben de ogrenmek ıcın gırdım zaten..... aklıma direk kocaman bi çile geliyo..aman allahım hiç bitmicek sanmıştım.. benjamin franklin in gün ışığından tasarruf etme fikriyle 1.dünya savaşından sonra uluslararası uygulamaya giren sistem. her yıl iki kez bize bir ileri bir geri yaptırır Batının psikanaliz balonu hiç bu kadar ironik patlatıldı mı..? Cenab-ı Hak insanı kendi sureti uzere yarattı insan da saati kendine benzer icat etti... Saatin kendisi mekan, yuruyusu zaman, ayarı insandır... bu da gösterir ki, zaman ve mekan, insanla mevcuttur! Ayar, saniyenin pesinden kosmaktır! Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:37 PM. |