![]() |
78 LILER sizce ne demek, 78 LILER size neyi çağrıştırıyor? * Emeryalizme, faşizme ve oligarşiye karşı mücadelenin en yüksek doruğa çıktığı insan olarak yaşamanın bir amacı olması geriktiğini ve bu insan olma hakının sadece bana değil herkesin hakı olduğunu bilerek ve buna göre mücadele etmeyi diye düşünüyorum 78 kuşagının bir vakfıdır 78 liler bir tarih.78 liler yaşaması bir ülke yaşanası bir dünya isteyenler.daraağacına gönderilenler katletilenler.78 liler yitik bir kuşak.78 liler hala kendini genç gören ihtiyar delikanlılar.78 liler tarih yaratanlar hala umut bağlananlar 78 sömürüsüz ve insanca bir düzenin kurulabileceğine inanan biraz romantik birazda olgunlaşmamış bir başkaldırıyı hatırlatıyor.çok azda olsa tarihsel köklerine bağlı sosyal demokrat topluluğun oluşmasını sağladı. 78 denince benim aklıma 16 mart 1978 geliyor yani Beyazıt katliamı yaşanan gün.Üniversite öğrencileri kapıdan çıkarken koministlere ölüm çığlıkları altında üzerlerine kuvvetli bir bomba atılıyor 7 kişi hayatını kaybediyor 50 kişi yaralanıyor.bunun ardından öğrenciler menkez binasını ele geçiriyorlar ve ertesi gün bir gösteri yapılıyor.bu türkiyenin bir gerçeği her dönemde böyle şeyler yaşanıyor bir daha yaşanmaması dileğiyle. birliktelik ve paylaşım benimle bot bağlamadılar [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Hic bir cikarlari yoktu sevdiler halklarini.Hicbir cikarlari yoktu olmek icin.Olduler ama bize olmeden kulagimiza bir sey fisildadilar.FREEDOM devrimci kuşakların sonuncusu bence bundan sonra hiç yetişemedi, devrimci gençlik yetişsede parçalandı... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:51 AM. |