![]() |
AFRODİT sizce ne demek, AFRODİT size neyi çağrıştırıyor? * olduğundan fazla abartılmış bir güzellik. bence afrodit denince akla banu alkan geliyor afro [img]/images/smilies/smile.gif[/img] gusellliikkk aşk tanrıçası diye biliniyormuş... peki biz müslümanız bazı densizler anlamını bilmediği halde kalkıp ya rumuz yaparlar kendilerine lakap olarak bunu söylerler böyle yapanlar sanırım ALLAH ı saymıyorlarmı ALLAH tan başka ilah mı var anlamını bilmediği halde bunları kullananlara ALLAH iman nasip etsin. greklerde aşk tanrıçası..... romalılarda.............venüs olur...... venüstara olursa..................? ? ? ? eski birisini hatırlatıyor......sonu 'stara' ile biten........ APHRODİTE Aphrodıte(Venus) ,Ölümlülerin de,ölümsüzlerin de akıllarını çelen Aşk ve Güzellik tanrıçası Zeus ve Dione'nin kızlarıdır.Yunancada,Aphros köpük anlamına gelirmiş.Daha sonraları erkeklerin üzerinde yıkıcı bir gücü olan kinci,kötü bir tanrıça olarak gösterilmiş.Ateş tanrısı,çirkin,topal Hephaistos'un karısıymış.... Dip not Bizim Banu alkan'ın bu konuyla hiç bi alakası yok ben Mitologya kitaplarını araştırdım maalesef bulamadım...=O))))) afrodit nedir afrodit ben değilim bu bi gercek [img]/images/smilies/smile.gif[/img]))) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:23 AM. |