![]() |
HABU ANDER SEVDALUK sizce ne demek, HABU ANDER SEVDALUK size neyi çağrıştırıyor? * ha bu ander sevdaluk demek olmaz olası sevda manasında kullanılır... ha bu akan dereler denizlere dolacak söylesana güzelum sonumuz ne olacak ha bu akan dereler denizlere dolacak söylesana güzelum sonumuz ne olacak ah duman kara duman sardi dört yanimizi ander kalsin sevdaluk oy alacak canimizi ah duman kara duman sardi dört yanimizi ha bu ander sevdaluk da alacak canimizi dere akar tasile gözüm doldi yasile nerelere gideyim ha bu garip basile dere akar tasile gözüm doldi yasile gurbetemi gideyim bu sevdali basile oy gidi karadeniz sardi dört yanimizi ander kalsin sevdaluk oy alacak canimizi oy gidi karadeniz sardi dört yanimizi ha bu ander sevdaluk oy alacak canimizi ha bu ander sevdaluk oy alacak canimizi ahh ahhh......... Ben de Orduluyum,bizim oralarda da 'ander','andır'olarak kullanılır.Özellikle anneannem bize çok söyler [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Kötü,musubet,bela anlamında kullanılır. ben bu şarkıyı çok beğenıyorum şarkı her çaldığında gözyaşlarımı tutamıyorum şarkı benı uzaklara başka dıyarlara götürüyor sankı ben aslen sivaslıyım.bizde ANDER değilde ANDIR denilir.olmaz olası anlamında kullanılır.bence ander de bu anlamda kullanılmış.çok güzel sözler.yazanın ellerine yüreğine sağlık. 'Olmaz olası,yere batası sevdalık' anlamında kullanıldığını düşünüyorum. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:53 PM. |