![]() |
HABERİN VAR MI? sizce ne demek, HABERİN VAR MI? size neyi çağrıştırıyor? * Gece bizde idi Biz dahi gecede idik Üsküdar'da bir attâr dükkânı daha kapandı.. Gül-zâr-ı firâk Efendim.. Ey Gül-berg-i bâğ-ı ömr..Ey ömür bahçesi gülünün yaprağı.. Soldun artık solmayacaksın.. Gül-çehresi hâtırat arasında mahfuz kalanlardan olacak.. Haberin var mı sorusuna verdiğimiz cevap başka ne ola ki:İnnâ lillâhi.. Ahmet yüksel Özemre hocayı kaybettik diyordu bir dost telefonda Kayb etmedik Efendim.. Gayb ettik.. Mevlâ Sevdiklerinin kokusunu duyura.. Attâr dükkânından Efendim tefe'ül eyleyelim.. 'Dâr-ı dünyâ, ey birâder, köhne mihmânhânedir. Dîl veren vîrâneye, uslu değil divânedir. Bir mukîm kimse bulunmaz hâne-i eflâkde, Cümle halk ehl-i sefer, âlem misâfirhânedir..' Ahmed Celâleddin Dede Âlem misâfirhanedir..Kalbler ve içerisindekiler ne hoş misafirlerdir..İncitmeyesin ey dîldâr sen.. Biz dahî Hûûû diyelim Efendim.. .. Sanmam.... 'ugruna ölümlere gidip geldigim zulamdaki mahzun resim haberin varmi Görüsmecim yesil sogan getirmis daglarina bahar gelmis memleketimin' Haberin var mı taş duvar demir kapı,kör pencere.. yastığım ranzam zincirim uğruna ölümlere gidip geldiğim zulamdaki mahzun resim haberin var mı? Görüşmecim yeşil soğan göndermiş karanfil kokuyor cigaram dağlarına bahar gelmiş memleketimin.. Ahmed Arif haberdâr... muhbir... habîr... muhayyel fasıllar bunlar... gerçeğe bakan yönü bulamadım... ki haberler hep yalan oldu... bana şi'reden değil de aşktan haber verin... sahi ma'şuka ne oldu... ahmet arıfın şiiri çok güzel ama terketmedı sevdan beniiiiiiiiiiii söylersen olur olmasa daha iyi.. 'sensiz olamam'la 'belkide böylesi ikimiz için de daha iyidir' arasında yaşanan şeyler ortak olabilir ama bundan sonrası tamamen kişisel.. bilmesem daha iyi.. yok muu? inşallah olur bigün[img]/images/smilies/frown.gif[/img]( Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:56 PM. |