![]() |
ÇAN EĞRİSİ sizce ne demek, ÇAN EĞRİSİ size neyi çağrıştırıyor? * Kapitalizmin eğitim sistemindeki uzantısı.Çan eğrisi yüzünden öğrenciler birbirleriyle rekabete zorlanıyor ve birbirlerini ezerek önde olmaya çalışıyorlar.Karşındaki ne kadar kötü durumda olursa sen o kadar iyi olursun.Bunun uygulandığı derslerde kimse kimseye bildiğini söylemez,aldığı notları falan vermez.gereksiz bir uygulama..Allah tan bizim hocalar yapmıyor.. sınıftaki herkesin birbirine rakip olduğunu hissettiren an...(vize-final haftaları) nefret edilesi... düşmanlarını ortaya çıkarası... aritmetik ortalamanın alınmasıdır. mesela selcukta 2003 yılı öncesi sınav sonuçlarına göre sınıftakilerin aldığı notlar toplanır sınıf mevcutuna bölünürmüş.çıkan sonuç o dersten geçme notunu oluştururmuş. bu na çan eğrisi sistemi deniyor.çan eğrisi sistemi kaldırılğı için çok kızgınım [img]/images/smilies/smile.gif[/img] sınıf olarak anlaşma yapıldığında bütün dersleri geçerdik. oh negüzel [img]/images/smilies/smile.gif[/img] arkadaşlığa ve akıllara zarar. iyi yanı 26 dan geçtiğim çok ders oldu kötü yanı herkes birbirine yalan söylüyor ve birbirlerinin düşük not almasını istiyor öğrencilik yıllarım....... [img]/images/smilies/smile.gif[/img])) bizim kulakları çınlasın istatistik hocası pek severdi bunu.. yoksa ne o okul biterdi ne ben mezun olurdum... geçme notu 70 olan bir üniversitedeyseniz bu çan eğrisi dünyanın en güzel şeyi olarak karşınıza çıkacakıtır... öğrenciler arasında dostluk namına birşey bırakmayan saçma bi sistem Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:13 PM. |