![]() |
CAĞ KEBABI sizce ne demek, CAĞ KEBABI size neyi çağrıştırıyor? * Cağ kebabı, 'yatık döner' olarak da bilinen, yağlı kuzu budundan yapılan bir çeşit kebaptır. Erzurum'a özgü olan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şiş üzerinde kömür ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır. Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir Erzurum' un diğer adı da Oltu döneri olan lezzetine doyulmayan meşhur kebabı.......... olsa da yesek........... [img]/images/smilies/smile.gif[/img])) bir şekilde yol Erzurum a düşmeli..kongre caddesin de koç kebaba uğramalı..lavaş içinde kebap yerken duvar yazıları mutlaka okunmalı..arkasından ünlü kadayıf dolması tabii... Kuzunun mutlaka erkek olması ve etinin soğan+karabiberle terbiye edilip birgün bekletilmesi gerekiyor... müthiş bır tad artvınden erzuma gıderken yolda yemıstık keske gene bulsakda yesek Erzurum'un geleneksel yemeklerinden.. sanırım kuzu etinden yapılıyor.. şiş yardımıyla döner gibi kesilerek lavaş ekmeğinin içine konuluyor.. kadayıf dolması isteyen cağ kebabını da unutmuyor.. **Et kanlı kişi canlı derler kebabı böyle yerler ******** ağzına ve eline sağlık kemal usta.... Lavaş gönder hele..... erzurum çarşı pazar.. dönerin yatay vaziyette, odun ateşinde pişirilmiş haliymiş.. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:49 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.