![]() |
MAALESEF sizce ne demek, MAALESEF size neyi çağrıştırıyor? * esef kelimesinden türeme.. maatteessüf,maatteessüfane,teessüfane müteradif kelimeler olarak isti'mal olurlar... bu kelimelerin verdiği hazzı başka hangi kelimler verebili...insanlar ne istiyor bu osmanlıcadan....MAALESEF onlar da bilmiyorlar ne istediklerini.... maalesef yaşlanıyoruz.. Esefle söylüyorum ki anlamında söylenen söz. x: Seni seviyorum hödöcan. Ya sen? y: Maalesef.. gibi şekillenmesi icap edecek diyaloglarda nokta yerine kullanılabilecek bir söz. Pişmanlık ya da olumsuzluk belirtir. genelde MALESEF yazıyorlar[img]/images/smilies/frown.gif[/img] aklıma yazacak hiçbir şey gelmiyor maalesef.. Arapça kökenli,'maa' arapça beraber demek + 'esef' i biliyorsunuz yine de yazayım 'pişmanlık,üzüntü duyma'= üzülerek... sen gitiin ben kaldım benim tatilimde sen yoksun sonra bir hafta gelişinin ilk haftası nasıl olacak bilmem bakalım göreceğiz... Akşam dışarı çıkacağız. Başka zaman mutlaka bekleriz ama [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Kaynak:Antropoloji |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:40 AM. |