![]() |
MYANMAR/ BURMA sizce ne demek, MYANMAR/ BURMA size neyi çağrıştırıyor? * Daw Aung San Su Kyının ülkesi Siyasi lider Daw Aung San Su Kyı 19452te burmada doğar Burmanın bağımsızlığında önemli rol oynayan ve öldürülen General Aung sanın kızı olan Daw Aung San Su Kyı Hindistan ve Oxfordta eğitim gördükten sonra Burmada demokrasi hareketini başlatan ilk kişi olur Demokrasi için halk partisi hareketinin öncüsü bayan Daw Aung San Su Kyıın çalışmaları ülkede kaosa neden olur akabinde yapılan seçimlerde demokrasi halk partisi ülke genelinin % 80nin oyunu olarak birinci parti olur ama yineden kendisine hükümet kurma görevi verilmez ülkede generaller iş başı yapar ve halkın % 80 ninin oyunu almış olmasına rağmen bayan Daw Aung San Su Kyı evinde göz hapsinde tutulur 1991 yılında nobel barış ödülü alan bayan San Su Kyı 7 temmuz 1995 ‘te serbest bırakılır 2007 yılında halk ve din adamlarının başlatmış olduğu özgürlük ve demokrasi kampanyası yine daha önce olduğu gibi despot apolletlilerce kanla bastırılır Burmadaki baskı süreci sırf demokrasi söylemlerinde bulunan budist halkı değil müslüman toplumuda kıskaca almış durumda yarım asra yakın bir süredir Burmada inançlarını serbetçe ve özgürce yaşamak için müslümanlar cunta rejimiyle mücadele etmektedirler… aslında bir tatlı çeşidi diyecektim ki başka alternatiflerde üretmeliyim diye düşündüm... sonra aklıma bileği tam kaplayan takı geldi... eee sonra mayalanmış hamur olabilrde dedim kendi kendime.. bide milattan önceki kraliçelerin başlarında taktıkları tac a da yakışabileceğini düşündüm bu ismin... ve bitkisel bir yağda olabilir tabi... aslında ben kansere yada aids e çare olan bir birki çeşidi olsun isterdim tabi bana sorsalardı.. hala mı doru değil....? İYİ OZAMAN BİLENLER YAZSIN BEN OKURUM SÖZ[img]/images/smilies/tongue.gif[/img] Asya'da güzel mi güzel bir memleket...Yaklaşık Türkiye büyüklüğünde 50 milyon civarı nüfusu olan yarısı ormanlarla kaplı cennet bir mekân... Lakin bütün kendi halinde Asya memleketleri gibi orası da iç kasırgalardan kurtulamıyor... En son yollara dökülen turuncu rahiplerle bana ilham veren ülke güzeli... Rahipler cuntaya karşı, ya da tam tersi.. Var yani bir karşı olma durumu [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Onbinlerce kişi sokakta ve bir çok ölü... Ne yazık onlar da frenk oyununa geldiler... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:14 PM. |