![]() |
MATEMATİK DERSİ sizce ne demek, MATEMATİK DERSİ size neyi çağrıştırıyor? * Matematik derslerinde öğrencilere sıfırı (0) kimin neden icat ettiği de anlatılırsa hiç kimse matematiği sevmiyorum diyemez. Hatta afrika yerlilerinin 1 ve 2 nin haricinde rakam kullanmadıklarıda öğretilse hatta roma rakamlarıyla çarpma işleminin nasıl yapıldığınıda anlatmalı... bu ve türevi bir çok ilginç mevzu matematik dersini daha eğlenceli hale getirir.. bi matematikçimiz var dersinde mexika dalgası yapıyoruz.! ! ! HAYATIMDA BÖYLE EĞLENCELİ BAŞKA Bİ DERS GÖRMEDİM [img]/images/smilies/smile.gif[/img])) olduğu zaman miğdeme ağrılar giren, 40 dakikalık,2 ders olduğu zaman 80 dakikalık işkence! ! ! ! hele bi de sözelciyseniz tam bi ölüm! ! ! ! bu ders olduğu zaman,dershaneye yada okula gitmemek için türlü türlü bahaneler bulmaya çaşırdım...yazarken bile fenalık geçiriyorum! ! ! ! nie hep 100 alırdım acaba..inek miyim neyim.. Ezber gerektirmediğinden en sevdiğim ders... [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) zihin eğitimi edebiyat ve tarih âşığı,rakamlara,hesaplara değil de harflere ve kelimelerin büyüsüne hayran öğrenciler için kâbus.... yine geometri hocamız demişti ki,dünyanın en gelişmiş bilgisayarları bile bir kare ve daireyi kusursuz olarak çizemez demişti... biz de 'o kadar da değil artık' demiştik... yine bir gün matematik hocamız dedi ki,sizce bir çay kaşığı kaç tane pirinç tanesi alır.(kuru pirinç) ... biz de dedik ki 10 tane... taş çatlasa 20 tane... iyi dedi hoca eve gidip bir deneyin... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:39 AM. |