![]() |
MARJE sizce ne demek, MARJE size neyi çağrıştırıyor? * ben kuşhate lere bağlı iron boyundanım... benim dilimde böyle bir kelime hatırlamıyorum.... tahminen marjinal e yakın bi anlam içerebilir... nede olsa hayata 1. 0 önde başlıyoruz... yada kafkasya,osetya ya da çeçenistan da bir nehir veya dağ ismi olabilir... fikirlerimize değer verdiğiniz için teşekkürler... iron.... düğünlerde duyarsınız daha çok. pşineyle coşan arkadaşlarım güzel söylerler bunu [img]/images/smilies/smile.gif[/img] ...haa bide çerkes dergisi var marje die.... marje çerkesçede bir ünlem olmasından ziyade çerkesçede 'millet' demektir.hatta memlüklüler-osmanlı arasında gerçekleşen mercidabık savaşı da marje de'apukh(herkes yardıma) şeklinde çevrilir. Duya bileceğiniz şekil [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Hay hay marje olarakta geçer, düğünlerde genellikle Pshinavaya (Akardiyon çalan yada mıska çalan kişi) heyecanla bağırılarak söylenen sözcüktür. Çerkes dilinde bir ünlem. Marje adıgece bir ünlem.... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:38 PM. |