![]() |
İLKOKUL FİŞLERİ sizce ne demek, İLKOKUL FİŞLERİ size neyi çağrıştırıyor? * ali ata bak...ışık ılık süt iç...sıkıcıydı ama ilkokul fişleri artık kalktı... çünkü program değişti...haberiniz olsun...şuanda harf hece cümle sıralamasıyla öğretiliyor okuma yazma birinci sınıfta verilen, hala çok manasız bulduğum fişler. .. birinci sınıftaydık.öğretmenim herkese uyuyun derdi,biz de masalarımızın üstüne başımızı koyup,gözlerimizi kapar ve beklerdik. bilirdik ki kendisinin sürpriz yapma şekliydi bu. 'uyandığımızda' mutlaka farklı birşeyle karşılaşırdık, ki bu da genellikle yeni bir fiş olurdu. lâkin bu 'uykular' bi süre sonra benim için hayalkırıklığından ibaret oldu. öğretmenim, 'sen okuma biliyorsun zaten! ' deyip bana fiş vermemeye başladı ve bu hep böyle sürüp gitti.. hayır madem okuyabiliyor, teşvik için ver bari di mi! .. (acaba bu fişlere bu kadar gıcık olmamın altında yatan sebep bu mu?) fiş deyip geçmeyin ben de ciddi etkileri vardı bu fişlerin. her fişe bir hikaye uydururduk. leyla üşüdü hasta oldu- neden leyla? fiş yazarının bişeysimidir. cemil zil çaldı- cemil duymuyo mu? o halde başka bir okulda okuması gerekmez mi? Emel eve gel- burdan da emelin kaderi ortaya çıkıyor. eve gel. dantel ör. evlen. sen de çocuğuna 'eve gel' de. Ali okula koş- okul uzakta mı yoksa Ali hep geç mi kalıyor? gibi olayı sosyo-psikolojik açıdan da incelemiş oldum ) yeniden sen sec ben ençok 'ışık ılık süt iç've 'ömer üzüm ye'yi severdim. [img]/images/smilies/smile.gif[/img])) kimse yazmadan ben yazayim tabikide:::::''ALi ATA BAK'' ''KOŞ ALi KOŞ'' Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:39 PM. |