![]() |
İKTİBAS sizce ne demek, İKTİBAS size neyi çağrıştırıyor? * herbirindeki hakikat diğerlerindeki hakikate mugayyirdir. nev'-i insân hakîkatinde 'kitabet', 'şiir', 'ilim', 'fazl' gibi vasıflar bilkuvver hâsıldır. bu vasıfların hepsi o hakîkatte min gayri temeyyüz mündericdir. bu hakîkat kendi vasıflarından biriyle kendi efrâdından mesela Zeyd'de Amr'da, Bekir'de zuhûr eyler ise bu vasıflar yekdigerinin ahkâmıyla münsabiğ olmazlar. fakat bu vasıflar zât-ı vahîdde içtima' eyler ise vasıflarından herbiri degeriyle mevsuf olurlar. şerh-i gülşen-i raz'dan iktibas ile. melih aşık: Dini inanç gereği üniversitede başörtüsüne izin verilirken Başbakan ilköğretim, ortaöğretim ve kamu görevinde başörtüsüne izin vermeyeceklerini söylüyor. Garanti veriyor! Bizim dinimiz sadece 'üniversitede baş örtülür' diye mi emrediyor? taha akyol: Sevgili Şengör size jeoloji ve fizik kitaplarında rastlamadığınız bir 'değer'i hatırlatmak istiyorum: 'İnsaf! ' Siyaset biliminde buna 'demokrasi' diyorlar. Merhum Ercümend Özkan'ın dergisi... arada beleşten elime geçtiğinde açar okurdum, fena diildir...Dağıtıcısı arkadaşım olurdu da [img]/images/smilies/smile.gif[/img])) yapıtlardaki karşılığı l'in meslek etiğine uymuş ama ortaya çok da özgün bişiler koyamamış olanıdır.. iktibas=kaynak gösterilen (ki serbest kürsüde bile gösteriyolar) alıntı l= yüzsüzce sahiplenilmiş (cık cık diyorum mavi salonda bunu yapan biri var) çalıntı öğrenciler de sıkça yapar bunu ama netten alınan her yazının arama motorundan yakalanıp gözlere sokulma riski vardır. not: iki terim de birbiriyle ilgilerinden dolayı birarada verildi. Ödünç alınan, benimsenen.. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:05 AM. |