![]() |
HAR sizce ne demek, HAR size neyi çağrıştırıyor? * .. Geliniz biz 'Hâr' diyelim efendim..Ve öyle devam edelim: Hatırlayınız! Ve dahî yad ediniz.Hani ne demişdi Mısrî? Siz dahî fâş ediniz.. 'Cemâli zâhir olsa tîz celâli yakalar anı Nerde bir gül açılsa yanında hâr olur peyda..' İşte ben o hâr'ım ellerinde.. .. har:eşek Dehr-i arasan bindebir Adem bulamazsın Adem görünen har'ları adem mi? sanırsın. harabat ehlini hor görme şâkir defineye malik viraneler vardır... ...abad ehline hor bakma sakın Define bulunur viraneler vardır Ey dil niye bu rütbede pur-gamsın sen Gerçi virane isen genc-i mutalsemsin sen.. G.Dede Ah bir bilsen.. bir bilsen.. Galip Dedeyi sevmemek mümkün mü ah! Efendim.. ates sicaklik Kimi gülistanda goncagül olur Kimi goncagüle hâr olur gider... alev har: (her okunuş) farsça eşek, merkep, hımar, çay ve havuz diplerindeki balçık mecazi anlamda idraksiz kimse,kargaşa har a şapkalı farsça 1. diken 2. hor hakir adi aşağı (dinsiz imansız ve din düşmanı ahlaksızların ve sefihlerin vasıfları) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:49 PM. |