![]() |
HAKAN GÜNDAY sizce ne demek, HAKAN GÜNDAY size neyi çağrıştırıyor? * 'piç' adında müthiş bir kitap yazmış daha sonra aynı tadı verememiştir. 'Sözlerimin sonunu duymadığın zaman, cümlelerimin sonunu duymadığın zaman, değiştiriyorum son cümlemi, değiştiriyorum sonumu...' Hakan GÜNDAY Ne pembe hayalleri yazmış kitabında,ne de örnek alınacak kişileri.Mantıkla boğuşmuş,hepimize ters gelen şeyi mantığa bürümüş.Kabul etsek de yapamayacaklarımızı. Hep çelişkiye düşürür insanı,sanki kusursuz zekasıyla bizimle oyun oynar Kitabında geçen 'Her şeyi kendim keşfedebiliyordum.Kimsenin yol göstermesine ve hayal gücüne ihtiyacım yoktu.Romanları,edebiyattaki bütün eserleri dolandırıcılık sektörünün bir parçası olarak görmeye başlamıştım.Fikir satmak,herkesin oturup düşündüğü takdirde erişebileceği kavramları şekillendirip,ambalajlayıp pazarlamak,herhangi bir sahtekarlıktan farksızdı benim için.Dolayısıyla matbaadan çıkan kayda değer tek ürünün ansiklopedi olduğuna inandım.İhtiyacım olan salt bilgiydi.Ve o bilgiyi aldıktan sonra ne yapacağım sadece beni ilgilendirirdi.' paragrafıyla insanı kitabı elinden bıraktıracak kadar düşündüren lakin kitabı bırakılamayacak kadar içine çektirici yapan,belki de ilk defa düşüncesine hayran olduğum bir yazar. Cok fazla Bukowski okumus taklitci demek hakan gündayı çok sewiyorum bana göre iyi we ilginç yazarlardan biri bütün kitablarını okudum we yenilerini büyük bi merakala bekliyorum..sewgilerle bence hakan günday hayat tek kelimeyle hayat türk edebiyatının chuck palanıuk ü... nedense ustalar elştirirlerken, hep bu sistemin pisliğine gömülmenin görkeminden bahsederler. tüm kitaplarını okudum. hakan günday bence hangi konu olursa olsun, zengin bir anlatım ve kendine özgü imgelizcesiyle hepsinin altından ustalıkla kalkabilecek usta bir kalemdir. Kesinlikle okumayın arkadaşlar. Ben okudum pişmanım. Çünkü hayatım bir hiçe dönüştü. HAKAN GÜNDAY...bi yazara ne kadar tapabilirse bi insan bende on öyle tapıyorum işte..HİÇlik felsefemi daha da geliştirdi beni HİÇliğe daha da bağladı..okuduğum kitaplarından sonra hayatımda değişen çok şey oldu.. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:50 AM. |