![]() |
GÜZ sizce ne demek, GÜZ size neyi çağrıştırıyor? * Gözümü güze açmışım Baharı beklemeden... Sarı bir sıcak Güneş yorgun düşmüş... Ağaçların dallarında niçin kalır güz yapraklar düşene dek? Ve nerede asar o kendi sarı pantolonlarını? Doğru mudur güzün beklemekte olduğu olacak olan bir şeyi? Belki bir yaprakta titreyecek ya da evren uğrayacak geçerken? Toprağın altında bir mıknatıs mı var, güzün kardeşi olan bir mıknatıs? Ne zaman emredilir toprağın altında gülün önceden belirlenmişliği. Pablo Neruda İlkbaharın aksine olan tavırlarıyla tanınan,sonbaharın eş anlamlısı olan kelime. Hulki Aktunç'un beşinci öykü kitabı 'Güz Her Şeyi Bilir'i anımsatıyor. Söylemi bile hüznü çağrıştırıyor.. son yaprağı düştü güzün içimin buruk çığlığı artık yüzün ve aşk bazen bir düş yarası ne çok tanıdık bildik bu hüzün istersen yağmurlardan anlamlar çıkar kendince istersen dayanırsan ben susayım sen dinle... f.d yollardayım ayaklarımın altında dökülmüş güz yaprakları gidiyorum yönüm belli değil ellerim cebimde cebimde sırlarım içimde güzün hüznü gidiyorum ve mevsimlerden güz.... sıcak bir soğukluk ve terkedilmişlik duygusuyla sarmalanmış yalnızlık kokusu Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:34 AM. |