![]() |
GAYBANA sizce ne demek, GAYBANA size neyi çağrıştırıyor? * Bence bi tür bıkkınlığın verdiği içini doldura doldura anlatıla(ma) yan bi çok şeyin kısaca en güzel ifadesi insan bazen dolar da konuşamaz ya sadece ağzındanbi kelime çıksada derdimi anlatanım olsa denir ya ölesi bişey bu da,,, Vay bana vaylar bana...yı çağrıştırdı bana...ama o değil biliyorum..olsun ölüden geriye kalan sahipsiz miras gibi bi şey.... karadenizde kadınlar sıkça kullanır.... ineğe kızar ander gaybana kalasın der....çay toplamaktan sıkılır usanır bikar ander gaybana kalsın der çaya... sonuçta o çayın o ineğin de sahibi kendisidir. öleyimde kurtulayım manasıda çıkabilir burda.. ama aslında ineğe yada çay a gönderme yapılır öleyimde başı boş sahipsiz yitik kal gibi çay veya ineğin umrundamı bu.. allahu alem bilinmez.... özgürlüğün tadını çıkartılar... her halde... [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Arkeri dal üstünde pembe yelek dokurum Kaybana sevdaluğun mektebunde okurum.. Rize çevresinde 'istenmeyen' anlamında kullanılır.. onur akın... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:26 PM. |