![]() |
EGOİST sizce ne demek, EGOİST size neyi çağrıştırıyor? * Bence egoist insanlar sadece kendilerini tatmin edebilirler.Sonuç olarak hiçbirşey elde edemezler ve yanlız kalmaya hep mahkumdurlar... egoya sahip cikmak hic de fena degil.........denemek lazim.. :-) ego çevremizden edindiğimiz özelliklerdir.özümüzde ego yoktur aslında ama o safbenliğe ulaşmak da o kadar kolay değil doğrusu.çok zor çoook ulaşım aracı kulanmada ego otobüslerinden şaşmayan birey dimektir. ego tatminin en yüksek derecede olması durumu [img]/images/smilies/smile.gif[/img] özelliklede psikolojik açılım açısından önemli bir deger. Başkalarının kendi istediği şekilde yaşamasını bekleyen, bunu gerçekleştirmeye çalışan, hiç bir şeyden mutlu olmayan kişilik.Hasta ruh. egoistlik kavramı bence insanın kendınce doğruları olduğunu sandığı toplumca yanlış olan herseydır benden başka bu işi iyi yapan yoktur [img]/images/smilies/smile.gif[/img] ahlak bilimcilerin kavram olguları şudur. yalan söyleyen bir insan yalancı değildir.. ama sürekli yalan söyleyen insan yalancıdır. psikolojide saf tipin olmadığını varsayarsak.. insan kavramında egosundan uzaklaşan bireyin istisna olacağını da varsaymış oluruz. istisnalar kaideyi bozmaz.. ego hemen hemen herşeyde karşımıza çıkar.. gerçi karşımızda da değildir. egoist işin ipini kaçıran serseridir. ahlak bilimciler böyle diyor.. ben diyorum ki.. men kale ene fehuve la şey in (kim ben derse.. o birşey değildir.) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:54 AM. |