![]() |
ÇOCUKKEN YAPILAN TELAFFUZ HATALARI sizce ne demek, ÇOCUKKEN YAPILAN TELAFFUZ HATALARI size neyi çağrıştırıyor? * ahaç, kahıt [ ğ sorunsalı ama sadece kagıt uzerınden okurken] çocukken r leri söyleyemezdim... gözümü arı soktuğu bi gün gözümü ayı soktu diye çırpınıp dururken derdimi kimseye anlatamamıştım.... [img]/images/smilies/smile.gif[/img] çıkarı dışacam..)) **ağğbiii,bakk,badanne deyilll,ba-ban-ne... (ağbiden önce konuşan kız kardeşin çabaları) - **anne bil bakalımm,benim bi ağacım var,hergün raprak döker... +(raprak'ın yaprak oldugunu anlayamayan anne) neymiş? **Bilemedin di miii...taakkk-miiim...(bu da takvim demek) (heralde öğrendıgım ilk bilmece de budur) - şoptanımı diycem,tofaşımı diycem,toşcam toşcam gelcem... (esşofmanımı giyicem,çorabımı giyicem,koşucam koşucam gelicem) (yarım konuşan abi sendromu=)) - -kahıt,ahaç...(okuma öğrenen 1.sınıf ogrencısı rate, normalde telaffuz edebilmesine rağmen, ğ leri h şeklinde okurmuş(um) ...coook uhraştırmışım=)) - ve niceleri... Bir türlü kooperatif diyemezdim. Bknz: Koparafit. [img]/images/smilies/smile.gif[/img] CEKET=GEÇET TOPLU İĞNE=TOPUKLU İĞNE BOHÇA=BOKÇA BEN=MA DÜŞTÜM=DAM OLDUM SPREY=PISREY DÜN=ARKAMIZDAKİ GÜN YARIN=ÖNÜMÜZDEKİ GÜN ETRAFIMDAKİ ÇOCUKLARDAN SEÇMELER.. RESMEN YENİ Bİ DİL OLUŞTURUYOLAR... ayran=bayram milli piyango=killi kiyango su=bu gevur=gavur kırmızı-tırmısı coca cola-tola tola kalem-pilka hindi-neknek sakız-çiğnek mandalina-açama atama vs... kızımdan seçmeler [img]/images/smilies/smile.gif[/img] porkatal-portakal vavi-mavi yuftak-mutfak zürafe-sürahi şemşiye-şemsiye ömenli-önemli ayle-aile saplı et-pirzola çükük-küçük Sevgilimin kardeşinden seçmeler [img]/images/smilies/smile.gif[/img] optayaya-helikopter yeri vısseri gı-yerim ben seni kız Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:37 PM. |